https://forum.uzice.net Odštampaj stranicu - Luna najslusanija u Uzicu

Oreska - Užice

OPŠTE TEME => TV / Radio / Novine => Temu započeo: Milenad 31.07.2009. 08:13:05Naslov: Luna najslusanija u Uzicu
Poruka od: Milenad 31.07.2009. 08:13:05
Na osnovu majskog istraživanja beogradskog Stratedžik marketinga, Radio Luna je zauzela prvo mesto po većini parametara slušanosti u Užicu.

Aleksandar Ranković, vlasnik Radija, osnovanog pre četrnaest godina, ističe da je ta radio stanica u odnosu na novembarsko istraživanje prošle godine višestruko povećala slušanost, a time i svoj uticaj.

- Polovina od ukupnog broja slušalaca u toku sedmice je najmanje petnaest minuta slušala naš program - ističe Ranković i dodaje da je medijsko tržište nemilosrdno, te da su mediji u posebno teškoj situaciji zbog aktulene ekonomske krize.

- Menadžment medija mora da vodi sizifofsku borbu da sa smanjenim prihodima poboljša kvalitet programa. Međutim, moguće je napraviti dobar rezultat ako uradimo dobru analizu potreba naše ciljne grupe. Bitno je da znamo šta naši slušaoci žele da čuju, a ne šta mi hoćemo po svaku cenu da im plasiramo. Ako smo u tome tvrdoglavi, ostarićemo zajedno sa svojim slušaocima i neminovno imati slabe rezultate na istraživanjima - objašnjava vlasnik Radio Lune i dodaje da je kreiranje programa, informativne i muzičke koncepcije proces koji se nikada ne završava, podložan je polemici i uvek je na testiranju.

Na drugom mestu majskog istrazivanja slušanosti u Užicu je Radio San, slede Radio 31 i Radio Užice. Od radio stanica sa nacionalnom frekvencijom, u gradu je najslušaniji Radio B92, a potom Radio Beograd 1, Radio S i Radio Indeks.