https://forum.uzice.net Odštampaj stranicu - Snima se rimejk „Pozorišta u kući”

Oreska - Užice

OPŠTE TEME => TV / Radio / Novine => Temu započeo: Pedja 29.12.2006. 15:40:39Naslov: Snima se rimejk „Pozorišta u kući”
Poruka od: Pedja 29.12.2006. 15:40:39
http://www.24sata.co.yu/show.php?id=4722

Snima se rimejk „Pozorišta u kući”

Rođu glumi Dragan Bjeloglić, Olgu Nataša Šolak, a njenu majku Tanja Bošković

Pozorište u kući se vraća na male ekrane. Porodica Rodoljuba Rođe Petrovića, običnog čoveka iz naroda, „ponovljena” i „podmlađena” pokušaće da postane novo-stara omiljena porodica u Srbiji.

serija - U jednoj od prvih scena u novom „Pozorištu u kući", koje se snima prema adaptiranom scenariju Novaka Novaka, a u režiji Balše Đoga, pojavljuje se originalni Rođa Petrović, Đuza Stojiljković. Glumeći samog sebe, poznati glumac pozira s Petrovićima i sa čuvenom replikom „boga mu poljubim" posle više od 30 godina nastavlja se priča o beogradskoj porodici, koja ovoga puta živi u bloku 45. Serija je rimejk, ali zamišljena tako da se stvore originalni likovi koji žive u današnjici.

- Prvo sam pomislila da ja nemam ni šarm, ni brzinu, ni takvu dominantnost kao originalna gospođa Nikolajević, ali onda sam se opustila i pustila svoju ličnu „jezičinu" i počela sam da se obraćam svetu kao Nikolajevićka - kaže Tanja Bošković, koja glumi Olginu (Nataša Šolak) mamu, salonsku gospođu naviklu da nikada ne zarađuje sama za život.

- Komotno sada mogu da igram babe s borama - kaže ona i dodaje da je na ekranu ipak ispala veoma lepo.

Njenog zeta, čuvenog Rođu, građevinskog inžinjera koji se bori s tranzicijom redovno odlazeći u kladionicu, igra Dragan Bjelogrlić, dok je mesto šarmantne rođake Tine koja je u Beograd došla zbog fakulteta, zauzela Nada Macanković. U stanu se ne može bez Vase S. Tajčića, čoveka sa svetskim manirima koji žali za „starim vremenima" ali ume da se snađe u svim situacijama. Njegov lik, majstorski, tumači Branimir Brstina.

A. Lađarević