https://forum.uzice.net Odštampaj stranicu - Ugasio se splitski Feral Tribune?

Oreska - Užice

OPŠTE TEME => TV / Radio / Novine => Temu započeo: Pedja 15.06.2007. 16:10:25Naslov: Ugasio se splitski Feral Tribune?
Poruka od: Pedja 15.06.2007. 16:10:25
http://www.24sata.co.yu/vesti.php?id=11049

Ugasio se splitski Feral Tribune?

PRKOS - Nezavisni splitski nedeljnik „Feral Tribune" juče se prvi put nije pojavio na kioscima posle punih 14 godina izlaženja. Hoće li se vratiti na hrvatske ulice - to još niko ne zna.

„Feral", ili kako su oni to voleli da kažu „tjednik hrvatskih anarhista, protestanata i heretika - (Bogu mili, a ni Vragu nisu mrski)", tako je na najbrutlaniji način postao žrtva postedemokratske učmalosti.

- „Feral" ne može da izađe zbog ogromnih finansijskih teškoća u koje je zapao, a koje su uzrokovane drakonskim PDV-om na novine. Najvažniji razlog je marketinška politika velikih hrvatskih kompanija koje hrane novine novcem i oglasima, a koja je praktički korupcionaška - kaže Ivančić.

- Ako se kritički piše o njima, nećete dobiti njihove oglase - objašnjava on.

Profesor sa splitskog Pravnog fakulteta Nikola Visković kaže da je „Feral" devedesetih značio više nego opozicione političke stranke.

- Dokaz sramnog ponašanja države je taj što se svake godine oprašta PDV „Vjesniku", a samim tim i dalje izlaženje. Država svake godine sufinansira sve druge nedeljnik u Hrvatskoj osim „Feral Tribuna".

Visković konstatuje da je list oduvek bojkotovan od jednog demokratskog dela Hrvatske.

- Bojkotovali su ga jer je puno radikalniji i puno pošteniji od njih, jer je puno pametniji


Naslov: Odg: Ugasio se splitski Feral Tribune?
Poruka od: knezofil 15.06.2007. 16:24:54
steta za feral.... secam se samo jedne njihove rubrike "the greatest shits". mnogo dobro, a i po imenu se moze naslutiti :)