https://forum.uzice.net Odštampaj stranicu - Izlozba Rastka Cirica u okviru festivala BALKANIMA '06

Oreska - Užice

OPŠTE TEME => Umetnost i kultura => Temu započeo: Pedja 03.10.2006. 15:32:52Naslov: Izlozba Rastka Cirica u okviru festivala BALKANIMA '06
Poruka od: Pedja 03.10.2006. 15:32:52
U okviru Evropskog festivala animiranog filma BALKANIMA '06, u holu Velike sale Doma kulture Studentki grad
u sredu 4. oktobra 2006. u 19 casova bice otvorena izlozba Rastka Cirica, nazvana RASTKANIMA koja ce sadrzati radove vezane za animaciju.

U okviru ove izlozbe, bice prikazana kompjuterska ambijentalna instalacija NATASE TEOFILOVIC, magistarski rad na Grupi za digitalnu umetnost Univerziteta umetnosti u Beogradu.

U 20 casova, u Velikoj sali bice svecano otvoren Festival Balkanima uz nastup grupe Deer Beer i biti prikazan prvi program animiranih filmova iz takmicarskog programa.

U 22 casa bice prikazan dugometrazni dokumentarni film Dinka Tucakovica 'The Rubber Soul Project'
o muzickom projektu Rastka Cirica posvecenom Bitlsima.

Festival ce trajati od 4. do 8. oktobra, a u okviru programa ucestvovace i takvi filmovi kao sto je novi film oskarovca Aleksandra Petrova i film Dzoane Kvin koji je osvojio gran-pri na Zagrebackom festivalu animiranog filma.

DODJITE!

Takodje, u cetvrtak 5. oktobra u 12, u Svecanoj  sali Univerziteta umetnosti, Kosancicev venac 29, bice odrzano predavanje Zorza Sifianosa profesora animacije sa pariske skole ENSAD i clana zirija Balkanime, posveceno animaciji.