https://forum.uzice.net Odštampaj stranicu - antene i kantene gde ima za bezicni

Oreska - Užice

WWW.UZICE.NET - Užičani, hajde da se družimo => Umrežavanje uopšte => Temu započeo: milorad 02.10.2004. 08:33:37Naslov: antene i kantene gde ima za bezicni
Poruka od: milorad 02.10.2004. 08:33:37
Ima li to gde u Uzicu da se kupi i za sta je i cemu sluzi ova biquad antena
http://www.cafesuite.co.yu/wifi/biquad/ da li je ona sta "jaca" od ostalih


Naslov: antene i kantene gde ima za bezicni
Poruka od: Pedja 02.10.2004. 15:40:11
U Kosjericu se prozivode "kantene". Probao sam i u praksi rade vrlo dobro. Cena je 20 evra a uz antenu cak dobijes i nosac za monitranje na stub.

http://www.nst.co.yu/antena1.htm

U subotici, covek proizvodi BiKvad antene, cena ima je 15 evra. One bi trebale da imaju nesto bolje karakteristike nego "kantene" ali nisam imao prilike da proveravam.

http://www.kms.co.yu/wireless/biquad.jpg

U Sapcu se prozivode grid antene, 16dB kosta oko 30 evra. Probao sam ih i tu su negde kao i kosjericke kantene.


Naslov: antene i kantene gde ima za bezicni
Poruka od: أحدث الأرق من النو 02.10.2004. 20:49:50
"kantene" A?
eee Pedja, sad si me razocarao!!
cccc :cry:


Naslov: antene i kantene gde ima za bezicni
Poruka od: Pedja 03.10.2004. 01:02:23
Sta imas da se razocaravas, tako se zovu :)


Naslov: antene i kantene gde ima za bezicni
Poruka od: milorad 03.10.2004. 09:25:45
hahahahh, ovo je dobro , covek se uvredio sto si mu satelitsku antenu nazvao tamo nekom kantenom .......a evo originalni naziv
http://www.turnpoint.net/wireless/cantennahowto.html


Naslov: antene i kantene gde ima za bezicni
Poruka od: أحدث الأرق من النو 03.10.2004. 13:30:44
Citat: "Pedja"
Sta imas da se razocaravas, tako se zovu :)


ha ha ha! :P


Naslov: antene i kantene gde ima za bezicni
Poruka od: Pedja 30.03.2005. 12:38:17
NST je ovih dana izbacio novu verziju kantene (http://www.nst.co.yu/antena1.htm), dosta poboljsanu, uradjena je cela iz jednog komada sa sve levkom, mnogo su bolje umerene i potpuno su plastificirane. Ono sto je bilo karakteristicno za njihovu konstrukciju je namenki napravljen nosac za montazu antene koji je vrlo zgodan za laku montazu u skoro svim situacijama. Cena antene je sada 23 evra za PDV-om. mada se kantene procenjuju da imaju pojacanje od 10-12 dB, NST antena se pokazala u ravnopravna sa uvoznom Panel antenom od 18dB (na prijemu imaju isti signal).

Ovih dana zavrsavam i testiranje Voltplus Yagi antene (http://www.voltplus.co.yu/). Antena je takodje dobro napravljena. Po specifikaciji ima 18dB i po merenjima koje sam izveo bolja je od NST kantene sto se tice pojacanja za nekih 4-6 dB. Cena ove antene je 30 evra ali nisam siguran da li je u to uracunat i PDV. U svakom slucaju iz Voltplus-a su obecali da ce za nase clanove dati i neki popust posto nismo komercijalna mreza. O ovoj anteni ce biti vise reci.

Mislim da ce ove dve antene biti najzastupljenije u mrezi, posto su najjeftinije koje se mogu kupiti a po karakteristikama sasvim odgovaraju nasim potrebama. Prednost Yagi u odnosu na kantenu nije samo u pojacanju, koje omogucava povezivanje udaljenijih korisnika. Ona ima uzi snop sto znaci da manje "hvata" signale sa boka, tako da se nesto bolje ponasa u gradskim uslovima gde ima dosta smetnji. S obzirom da su do sada svi korisnici povezani NST kantenama i da su veze dobre i stabilne, ocekujem da se i ova Yagi tako pokaze.

Posto ovih dana bas treba dapovezujemo korsinik ekoji su u malo nepovoljnoj poziciji pre svega zbog udaljenosti, imacemo prilike da vidimo kako ce Yagi da se ponasa.[/url]