https://forum.uzice.net Odštampaj stranicu - deljenje internet konekcije

Oreska - Užice

WWW.UZICE.NET - Užičani, hajde da se družimo => Umrežavanje uopšte => Temu započeo: memoa 16.03.2009. 16:57:27Naslov: deljenje internet konekcije
Poruka od: memoa 16.03.2009. 16:57:27
umrežio sam 3 računara pomoću linksus wrt54gl. dva kompjutera su desktop i idu preko lan kabla u ruter dok je treći laptop i ide preko wireless veze u ruter. oni se prepoznaju međusobno, tj. dele fajlove bez problema...
na jednom desktop racunaru imam, od ranije, bežični internet i pokušavao sam da podelim internet konekciju tog računara na ostale, ali nisam uspeo.
Da li je to moguće tako podesiti internet i šta bih trebao da uradim?

Pre nego što sam ovako umrežio računare imao sam mrežu sa dva desktop računara preko lan kabla i uspešno sam delio i fajlove i internet, međutim sada kad ponovo povežem samo ta dva računara, delim fajlove ali ne i internet.


Naslov: Odg: deljenje internet konekcije
Poruka od: Pedja 16.03.2009. 19:34:50
S obzirom da imas WRT, najbolje bi bilo da internet link utaknes u njegov WAN port i da njega koristis za deljenje internet protoka, sto ti je svakako mnogo bolje i prakticnije resenje nego da to radis na jednom od racunara. Taj rezim rada je WRT-u podrazuemvani tako da ne bi trebalo da bude mnogo posla oko podesavanja.

To sa racunarom kako si zamislio bi trebalo da ti radi tako sto na tom racunaru ukljucis ICS (Internet connection sharing), ali je potrebno da i ostale racuanre podesis da tu veyu upotrebe, a s obzirom da je u toj mrezi i WRT, tesko je pretpostaviti sta tu sve sada moza da bude pogresno podeseno.

Jos jednom, najbolje je da WRT upotrebis za deljenje interneta jer je to najjednostavnije da se podesi.