https://forum.uzice.net Odštampaj stranicu - Huawei MT822 na vise racunara

Oreska - Užice

WWW.UZICE.NET - Užičani, hajde da se družimo => Umrežavanje uopšte => Temu započeo: chacha 10.10.2009. 21:00:17



Naslov: Huawei MT822 na vise racunara
Poruka od: chacha 10.10.2009. 21:00:17
Pozdrav svima na forumu. Imam Huawei MT822 i hteo bih na njega da povezem nekoliko racunara. Pokusao sam sa switchom ali mi nije poslo za rukom, oni se zakace na mrezu ali nemam internet. Blinkaju samo sent paketi a received nista (0). Pokusao sam sa fiksnim adresama i da ukljucim DHCP na modemu (ruteru), ali nije vredelo. Modem je podesen na pppoe i kada se jedan racunar bez switcha spoji radi. Da li je uopste moguce tako spojiti i ako mi mozete pomoci oko podesavanja, tj. da mi kazete gde gresim i kako treba podesiti NAT ili je potreban i dodatni spoljni ruter? HVALA


Naslov: Odg: Huawei MT822 na vise racunara
Poruka od: Pedja 10.10.2009. 23:37:02
MT822 ili MT882?

Ako uredjaj radi kao ruter (a ako je pppoe podesen na njemu, onda bi trebalo da radi kao ruter) tada bi trebalo da radi tako kako si namestio: na njega zakacis switch pa na swiotch vise drugih racunara. DHCP server treba da bude ukljucen na ADSL uredjaju.

Bez vise podataka o podesavanjima tesko je reci sto ne radi.


Naslov: Odg: Huawei MT822 na vise racunara
Poruka od: chacha 11.10.2009. 19:25:45
Da moja greska. Router je SmartAX MT882 i namesten je da radi kao ruter. SmartAX MT882 sam zakacio na switch i iz switcha jedan kabl mi vodi u wireless router a dva kabla na dva racunara. Wireless mi radi bez problema (nekoliko prijatelja je zakaceno), a na tim racunarima koji su vezani kablom nema komunikacije. Kada se posmatra konekcija blinka samo sent a received nista (stoji na nuli). Menjao sam kablove, menjao sam portove na switchu i opet isto. Samo me interesuje da li jos nesto treba podesiti (ukljuciti) na MT882 ili je mozda problem u switchu?


Naslov: Odg: Huawei MT822 na vise racunara
Poruka od: Pedja 12.10.2009. 10:18:26
To je sasvim druga stvar ako na jedan ruter povezes drugi ruter onda moras rutere da podesis tako da ruting radi kako treba. Vrlo je verovatno da to nije uradjeno pa konekciej ne mogu da budu ispravno usmerene.

Za to je najbolje da uhvatis nekoga ko zna sta treba da uradi da dodje kod tebe i podesi.

Drugo resenje je da taj wireless ruter prebacis u bridge rezim, ako je to na njemu moguce. Tako bi trebalo da ti sve proradi.