Oreska - Užice

WWW.UZICE.NET - Užičani, hajde da se družimo => Umrežavanje uopšte => Temu započeo: hodac 06.04.2008. 22:53:08Naslov: Kako najlakshe da povezem 2 mreze
Poruka od: hodac 06.04.2008. 22:53:08
Ok zanima me ima li neko ideju kako ovo najlakshe i najeftinije da reshim.

Trenutno na svom poslu imam tmobile hotspot (ne pitajte zashto je ovo ovako odradjeno ). U svom stanu trenutno nemamo bt line shtop jedino omoguchava adsl , a ostaje nam skynet usluga za internet shto je skupo . Sad od svog radnog mesta do kuce ima nekih 1 milja , optichka vidljivost postoji . Zaklanja je mozda jedna kuca malo , ali cak mislim da vidi odredjen deo zgrade .

Sad moja ideja je da od posla do kuce napravim neki wirles link , na raspolaganju imam sigurno jedan kompljhuter na poslu koji che da kupi hotsot signal sa posla i da ga salje ka kuci , gde chemo videti koji che laptop da kupoi signal i da ga salje po kuci (10 studenata je trenutno u kuci ) .

Sad me zanima shta mi treba na kojoj strani od opreme i kako ovo najlakshe uraditi .

Sva oprema che biti nabavljana preko ebay -a pa bi bilo dobro naznachiti i marke .


Hvala i chears


Naslov: Odg: Kako najlakshe da povezem 2 mreze
Poruka od: Pedja 07.04.2008. 01:53:54
Najjednostavnije je da na poslu stavis AP bridge zakacenog na lokalnu mrezu, da preko njega uspostavis link do stana (za 300m ti ne trebaju neke narocito jake antene), u stanu stavis AP bridge ulinkovan s aonim na poslu i onda ce svi racunari u stanu biti u LAN-u sa racunarima na poslu.

Imas tu samo jedan problem, nivo bezbednosti je skoro nula.


Naslov: Odg: Kako najlakshe da povezem 2 mreze
Poruka od: hodac 07.04.2008. 21:19:32
Ej pedja hvala ti . Mozesh da mi specificirash koji ap bridge  , i koja antena (mora fabrichka ) da potrazim preko neta.


Shto se tiche zashtite  nechu se povezivati na lokalnu mrezu u firmi , vech chu koristiti jedan kompljuter od nashih da pokupi wirles hotspot signal , i da ga odatle prosledi ka stanu . U principu nama je samo potreban internet , i ako ga neko drugi koristi - dobro doshao je .


Naslov: Odg: Kako najlakshe da povezem 2 mreze
Poruka od: Pedja 07.04.2008. 23:26:32
Ne znam sta tamo ima na trzistu. U principu moze da posluzi svaki uredjaj.