https://forum.uzice.net Oreska - Užice : Wireless Užice - Užice bez žice - nano statione 5 problem podesavanje - forum Uzicana - mesta: Uzice, Pozega, Arilje, Ivanjica, Kosjeric, Bajina Basta, Priboj, Prijepolje, Zlatibor - Cajetina, Nova Varos, Sjenica
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?
Oreska - Užice
Prijavite se sa korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
 
ARHIVA
   Početna   Pomoć Pravila Pretraga Kalendar Gallery Contact Prijavljivanje Registracija  
IZBORI: NAJFORUMAŠ I NAJFORUMAŠICA GODINE
AKCIJA: SVI UŽIČANI NA JEDNOM MESTU!
Za užičke nekomercijalne organizacije i ustanove besplatno...
Stranice: [1]
  Štampaj  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Autor Tema: nano statione 5 problem podesavanje  (Pročitano 1230 puta)
stankost
početnik
*
Pol: Muškarac
Ime i prezime:
stanko stijovic
Mesto: ljig
Država: srbija
Poruke: 3


« poslato: 25.04.2011. 22:02:32 »

prvi put se srecem sa ovim uredjajem koji bi inace po karakteristikama trebao da zadovolji moje potrebe,medjutim nailazim na prepreku u podesavanju.Podesio sam u protokolu IP na 192.168.1.40 i 255.255.255.0 i potom u browseru uneo IP po defaultu 192.168.1.20 i zapoceo podesavanje na uredjaju,skenirao mrezu ,odabrao signal sa nazivom omni antene po kojoj treba da se nakacim na mikro-tik ,pritisnuo selekt pa aplly i po izvrsavanju usao u NETWORK ,odabrao station mod uneo sifru i lozinku naloga iz radijus vektora pokusao change i onda mi trazi da popunim polje sa IP .Da li gresim ako tu unosim IP 192.168.1.20 jer i posle svega ovoga nemam pristup internetu mada imam pun signal -58db i dali je mnogo ako zamolim nekoga ko moze da mi pomogne za upustvo o potpunom podesavanju novog uredjaja
Sačuvana
Aco_83
početnik
*
Pol: Muškarac
Ime i prezime:
Aleksandar Radic
Mesto: Istocno Sarajevo
Država: BiH
Poruke: 16


« Odgovor #1 poslato: 26.04.2011. 01:29:31 »

mislim da pod Linksetup stavljas `station` mode i tu selektujes na koji se AP asociras, poslije odes na Network i tu stavis pod Network mode/Router, zatim odaberes pppoe i ukucas korisnicko ime i sifru (naravno ako se konektujes preko pppoe protokola). Poslije toga stavis neku adresu za LAN recimo 192.168.1.15, ukljucis NAT i enable DHCP server i stavis opseg recimo 192.168.1.100 do 192.168.1.200 subnet masku 255.255.255.0
jos ti je ostalo da kliknes change i apply


naravno onda na svojoj mreznoj karti na racunaru ukljucis automatsko dodijeljivanje adrese

to bi trebalo biti podesavanje za nano station2 al sustina je ista
Sačuvana
stankost
početnik
*
Pol: Muškarac
Ime i prezime:
stanko stijovic
Mesto: ljig
Država: srbija
Poruke: 3


« Odgovor #2 poslato: 26.04.2011. 21:05:45 »

ovo je bas bilo uspesno , morao sam odmah da probam i uspelo je ,dobio sam internet samo nisam uspeo da proradi u automatskom rezimu protokola u kompu (tu sam stavio 192.168.1.40 pa 255.255.255.0 a zatim 192.168.1.20 i to je nekako proradilo ,e sad se secam da umesto one IP 192.168.1.15 ostala mi je 192.168.1.20 a ona pripada nano statonu po defaultu ,pa mislim da to moze biti uzrok pa bih te zamolio da sutra bacis pogled na moj odgovor posto veceras ne mogu probati i ujedno da ti se zahvalim na pomoci ...veliki pozzz...
Sačuvana
Aco_83
početnik
*
Pol: Muškarac
Ime i prezime:
Aleksandar Radic
Mesto: Istocno Sarajevo
Država: BiH
Poruke: 16


« Odgovor #3 poslato: 02.05.2011. 18:30:37 »

mora ti biti ukljucen DHCP da bi mogao racunar da dobije adresu od nano stanice... napisao sam ti to..
Sačuvana
Stranice: [1]
  Štampaj  
 
Prebaci se na:  


Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1 RC3 | SMF © 2001-2006, Lewis Media | Imprint Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
Stranica je napravljena za 0.2 sekundi sa 37 upita. (Pretty URLs adds 0.005s, 2q)