https://forum.uzice.net Odštampaj stranicu - od antene do wireless kartice na desktopu

Oreska - Užice

WWW.UZICE.NET - Užičani, hajde da se družimo => Umrežavanje uopšte => Temu započeo: munja-ariljac 10.01.2010. 17:19:07Naslov: od antene do wireless kartice na desktopu
Poruka od: munja-ariljac 10.01.2010. 17:19:07
pozdrav....
hoću da na desktop računar uradim wireless karticu i na nju da prikačim antenu
zanima me šta mi od opreme treba,da li zavisi koju ću antenu koristiti od modela kartice,kojim kablom da povežem karticu i antenu.Imam optičku vidljivost,predajnik se nalazi na 500 metara...
hvala unapred


Naslov: Odg: od antene do wireless kartice na desktopu
Poruka od: Pedja 11.01.2010. 13:46:27
Ne bih ti preporucivao PCI karticu.

Prva stvar koju treba da odredis to je gde ces postaviti antenu da bi imao siguran i dobar link. Od toga zavisi sve sotalo. Antenski kabal treba d abude kvalitetan i ne bi trebalo da bude duzi od 3-4metra, a sto je kraci to bolje.

PCI kartice se u to ne uklapaju jer moraju dabudu ugradjene u racunar a racunar nije prakticno pomerati i priblizavati anteni.

Najbolje je da uzmes wireless bridge uredjaj koji mozes da spojis na antenu veoma kratkim kablom, jer je mali i lako ga je psotaviti blizu antene. Od tog uredjaja do racunara mozes razvuci obican mrezni kabal (UTP) do racunara, gde god da se racunar nalazi.

Umesto bridza, moze da posluzi i neka USB wireless kartica, zato sto takvu karticu spajas na US i mozes koristiti produzni USB kabal (do 5 metara). USB kartica obavezno treba da ima prikljucak za spoljnu antenu.


Sto se tice izbora antene, s obzirom da relativno malo rastojanje mozes da upotrebis mnogo toga, pa cak i da napravis recimo kantenu, bikvad ili nesto slicno.