https://forum.uzice.net Odštampaj stranicu - Problem sa bezicnim linkom

Oreska - Užice

WWW.UZICE.NET - Užičani, hajde da se družimo => Umrežavanje uopšte => Temu započeo: dussto 26.02.2009. 23:44:02Naslov: Problem sa bezicnim linkom
Poruka od: dussto 26.02.2009. 23:44:02
Imam 2 racunara povezana WL-5460AP v2 sa poslednjim firmwareom, u WISP rezimu. WL-5460 v2 je povezan 2.4 GHz antenu i vuce signal od AP na udaljenosti od 2.5km. Link je brzine 512kbs u oba smera. Naime, do pre mesec dana sve je radilo fenomenalno. Onda su krenule nevolje sa vezom do AP-a provajdera u vecernjim satovima. Problemi su sledeci:

- Oslabi signal do AP-a provajdera i varira.
- Dobijam ceste time out-e. (uzvrati 5-6 pinga i onda 3-4 time out-a).

Ovaj link koristim iskljucivo za surf i igranje WoW-a (uglavnom za WoW). U toku desavanja, butke u igrici, mene diskonektuje sa servera igrice i ne mogu da se vratim nazad dok se bitka ne zavrsi (dok se stvari ne smire). Kada pogledam ping u cmd, vidim da je u tom trenutku bio time out. Da li je AP provajdera prebukiran u to vreme pa ne moze da izdrzi taj zahtev (i nije neki zahtev, sve je fenomenalno radilo na dial-up) ili je nesto drugo... Ako dobijam time out od AP-a, onda to nije razlog da mi oslabi signal ka samom AP-u i obrnuto, jel tako?

Recite mi sta ja mogu da ucinim da otklonim ovaj problem, jer od provajdera nema vajde da skorije nesto uradi. Opominjao sam ga par puta.

- Da li on moze da mi dodeli nekakvu "privilegiju" nad ostalim korisnicima, pa da ne dobijam time-out (naravno to bih mu platio dodatno)?


Svaki odgovor bi mi bio od koristi! Hvala unapred.


Naslov: Odg: Problem sa bezicnim linkom
Poruka od: Pedja 26.02.2009. 23:53:15
Nazalost tu moze da ti pomogne samo provajder jer on zna kako jekonfiguraisana mreza. Razloga za taj problem moze da ima mnogo.

Ono sto mozes da uradis to je da proveris d ali je ispravna antena, a posebno antenski kabal. Mozda ti je usla voda u kabal sa ovim snegovima i to izaziva probleme.

Obavezno premeri signal provajdera kod tebe i tvoj signal kod provajdera.