https://forum.uzice.net Oreska - Užice : Wireless Užice - Užice bez žice - Problem sa RB433 - forum Uzicana - mesta: Uzice, Pozega, Arilje, Ivanjica, Kosjeric, Bajina Basta, Priboj, Prijepolje, Zlatibor - Cajetina, Nova Varos, Sjenica
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?
Oreska - Užice
Prijavite se sa korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
 
ARHIVA
   Početna   Pomoć Pravila Pretraga Kalendar Gallery Contact Prijavljivanje Registracija  
IZBORI: NAJFORUMAŠ I NAJFORUMAŠICA GODINE
AKCIJA: SVI UŽIČANI NA JEDNOM MESTU!
Za užičke nekomercijalne organizacije i ustanove besplatno...
Stranice: [1]
  Štampaj  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Autor Tema: Problem sa RB433  (Pročitano 1833 puta)
djuran
početnik
*
Pol: Muškarac
Ime i prezime:
Dragoljub Vladejic
Mesto: Bor
Država: Srbija
Poruke: 6


« poslato: 06.01.2013. 19:11:51 »

Zdravo svima.U novembru 2012 god. od firme NEBO kupio sam MikroTik ruter
plocu RB 433.
Nakon preuzimanja izvrsena su potrebna podesavanja(preko winbox-a) i
ploca je korektno radila.Pre nove godine oko 25-og decemra doslo je do
nekoliko kratkotrajnih prekida u snabdevanju el.energije i od tada je
prestala da radi.Konkretno radi se o sledecem: Nakon ukljucenja DC
napona na plocu upale se 4 od 5 led dioda (pored slotova za mini pci)
pocev od vrha ploce.Peta se ne pali.Cetvrta svetli oko pola sekunde i
onda joj intenzitet spadne na pola prva druga i trca svetle
normalno.Na prednjem delu svetli plava i zelena stalno.Mrezna kartica
racunara ne registruje RB433.
Ako prilikom ukljucenja DC napona drzim taster za reset, upale se prve
4 led oko 2 sekunde pa se oda sve ugase.Prednje plava i zelena ostaju
upaljene.U ovom slucaju mrezna vidi RB433 i konektuje se na nju.
Kada pokusam da preko winbox-a pristupim mikrotiku prijavljuje mi:
Could not connect to xx:xx:xx:xx:xx:xx(port 20561)-time out.
Prilikom ukljucenja DC ne cuje se biper koji signalizira pokretanje i
pocetak rada sistema.
Za napajanje koristim adapter MikroTik 24V,0,8A.
Zamolio bih za misljenje sta je moglo da se desi tj.da li je problem u softveru ili hardveru i da li ploca ima neke sanse ili je za otpad.Hvala svima.
Sačuvana
Pedja
provereni korisnici
stara kajla
*****
Pol: Muškarac
Ime i prezime:
Peđa Supurović
Mesto: Užice
Lokacija: Crna dama
Država: Srbija
FaceBook: ima
Blog: ima
Horoskop: Strelac
Poruke: 12963



WWW
« Odgovor #1 poslato: 08.01.2013. 16:15:25 »

Повежи РБ са рачунаром преко серијског порта. Тада ћеш преко терминал програма моћи да видиш командну конзолу рутера и поруке које се приказују приликом подизања система на њему. Те поруке могу да помогну да утврдиш шта је проблем.
Sačuvana

Stranice: [1]
  Štampaj  
 
Prebaci se na:  


Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1 RC3 | SMF © 2001-2006, Lewis Media | Imprint Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
Stranica je napravljena za 0.139 sekundi sa 37 upita. (Pretty URLs adds 0.003s, 2q)