https://forum.uzice.net Odštampaj stranicu - Samogradnja: BiQuad

Oreska - Užice

WWW.UZICE.NET - Užičani, hajde da se družimo => Umrežavanje uopšte => Temu započeo: Pedja 06.05.2005. 16:40:04Naslov: Samogradnja: BiQuad
Poruka od: Pedja 06.05.2005. 16:40:04
BiQuad je antena koja uz Kantenu spada u najpopularnije antene za samogradnju. Relativno su jednostavne konstrunkcije i mogu se napraviti od prirucnog materijala.

Medjutim, problem je sto su uputstva za samogradnju, koja se uglavnom mogu pronaci, bez velikh detalja, uz mnogo nagadjanja i cesto bez najosnovnije teorijske podloge, pa cesto samogradnja ovih antena cesto zavisi od srece.

Dragoslav Dobricic, Yu1AW je poznati radio-amater, konstruktor antena. Nesebicno nam je ponudio svoje znanje i iskustvo kroz dobro priupremljene projekte i uputstva za samogradnju mnogih antena a sada mu je u seri interesovanja i wireless umrezavanje tako da nam je pripremio veoma znacajna i vredna uputstva.

Njegova uputstva su na neki nacin prekretnica u pristupu samogradnji antena, jer se zasnivaju na jakoj teoretskoj podlozi, jasnim i konkretnim proracunima, detaljnim uputstvima za samogradnju i ono sto je najvaznije, realno izvedenim konstrukcijama kojima se potvrdjuju svi proracuni. Posebnu vrednost njegovim uputstvima daje njiohva prakticnost, jer on voi racuna o tome da antena treba da bude jednostavna za konstrukciju i pristupacna cak i ljudima koji nemaju veliko iskustvo i skupu mernu opremu.

Dakle, on nam ne nudi rekla-kazala ideje, nego vrlo jasna upustva iza kojih stoji autoritet i koja su proverena u praksi.

Pogledajte kako izgleda upustvo za gradnju biQuad antene i uporedite ga sa gomilu upustvava za istu ovakvu antenu koja mozete naci na Internetu.

http://www.yu1aw.ba-karlsruhe.de/Optimalni%20BiQuad%20by%20Dragan.pdf


Naslov: Samogradnja: BiQuad
Poruka od: cholass 12.05.2005. 15:27:21
neradi ti ovaj link


Naslov: Samogradnja: BiQuad
Poruka od: Pedja 12.05.2005. 17:04:48
Evo, ispravljeno je.