https://forum.uzice.net Odštampaj stranicu - TP-LINK WA501G - pomoc

Oreska - Užice

WWW.UZICE.NET - Užičani, hajde da se družimo => Umrežavanje uopšte => Temu započeo: mardzoni 11.01.2009. 01:03:03



Naslov: TP-LINK WA501G - pomoc
Poruka od: mardzoni 11.01.2009. 01:03:03
Situacija je sledeca...
Preko laptopa hvatam bezicni internet i super radi ali samo u nekim delovima kuce(na prozorima,terasi...).Rekli su mi da uzmem TP-LINKov access point,i tako sam ucinio,uzeo sam model 501... Znaci trebalo bi da ga postavim na prozor,i on da salje signal na moj lap top.E sad...Probao sam da ga podesim ali nikako mi ne ide...Jel moze neko da mi detaljno objasni sta sve treba da uradim???
Hvala puno!!!


Naslov: Odg: TP-LINK WA501G - pomoc
Poruka od: maler 11.01.2009. 13:05:18
Pa kablom spojis AP i laptop.


Naslov: Odg: TP-LINK WA501G - pomoc
Poruka od: mardzoni 11.01.2009. 16:51:32
I u koji mod da stavim AP?


Naslov: Odg: TP-LINK WA501G - pomoc
Poruka od: maler 11.01.2009. 19:54:01
U klijent mod (ako laptop povezuješ kablom).
Video sam da ovaj TP link podržava i repeater mod, ali to nikada nisam koristio (a možda bi završilo posao)...


Naslov: Odg: TP-LINK WA501G - pomoc
Poruka od: mardzoni 11.01.2009. 20:24:46
Rekao mi je vec neko da ga stavim u repeater mod...
Tako sam uradio ali internet nece da mi radi...
Kada podesim wireless karticu na laptopu da automatski dodeljuje IP adresu konektuje se na AP ali mi dole u desnom uglu stoji znak uzvika na ikonici za konekciju i pise limited or no connectiviti...
Kada manuelno stavim IP adresu poveze se i pokazuje normalnu ikonicu kao da je sve u redu ali nece da mi otvori ni jedan sajt...
Jel moze neko da mi kaze sta moze da bude problem????
Hvala jos jednom!!!


Naslov: Odg: TP-LINK WA501G - pomoc
Poruka od: base 11.01.2009. 20:30:18
prvo treba ti da povezes racunar UTP kablom sa AP-om

pristupis AP-u, kliknes na wireless,  obelezis client, pa scroll na dole i tu imas survey. Klikni na to i ispisace ti spisak AP-ova izaberes na koji se AP kacis sa desne strane kliknes na connect. vratice te na predhodnu stranu o5 u dnu imas da obelezis reboot i kliknes na save,  i restartuj racunar



pozz


Naslov: Odg: TP-LINK WA501G - pomoc
Poruka od: mardzoni 12.01.2009. 08:08:33
Da da... pokapirao sam to...tako sam i uchinio,ali net  i ne radi...jel zna neko sta moze biti resenje??
Hvala puno svima! :)


Naslov: Odg: TP-LINK WA501G - pomoc
Poruka od: Pedja 12.01.2009. 08:13:27
Stavi neku pogodnu antenu.


Naslov: Odg: TP-LINK WA501G - pomoc
Poruka od: mardzoni 12.01.2009. 08:18:57
Ne verujem da je problem u anteni...
Stavio sam AP na prozor,gde mi inace i laptop ima signal...cenim da nije to u pitanju...
Sta drugo moze biti?


Naslov: Odg: TP-LINK WA501G - pomoc
Poruka od: Vlad Dracul 12.01.2009. 11:58:43
Ma notebook uglavnom ume da hvata signale malo dalje od prosecnog APa kao sto je TP-Link WA501G koji radi sa svojom antenom.. Pedja i ja smo postavljali takva dva APa sa drugim antenama i to radi kao sat - doduse mi smo pravili mrezu i na malo vecoj razdaljini.

Resenje je da na AP nakacis antenu i resio si problem. Pozajmi od nekoga antenu, pa i tzv. kantenu, cisto za probu ako si toliko sumnjicav, videces razliku sigurno i sa prirucnom antenom.


Naslov: Odg: TP-LINK WA501G - pomoc
Poruka od: mardzoni 12.01.2009. 12:08:56
Aj probacu,al za svaki slucaj kazite mi dal jos nesto moze da bude problem...nesto oko podesavanja IP adrese... i sl.?


Naslov: Odg: TP-LINK WA501G - pomoc
Poruka od: Pedja 12.01.2009. 13:38:22
Povezes racunar i TPLink UTP kablom, laptopu rucno podesis IP adresu tako da mozes da pristupis TPLink-u, sa laptopa pristupis TPLinku i u njemu posesis klijent rezim, odes na Survey (ili kako se vec zove opcija) pronadjes pristupnu tacku na koju zelis da se zakacis, zakacis se, onda na laptopu ukljucis DHCP da bi dobio IP adresu od provajdera.


Naslov: Odg: TP-LINK WA501G - pomoc
Poruka od: mardzoni 13.01.2009. 02:58:51
A kako se podesava to DHCP?I koji IP da stavim rucno?
Hvala puno i izvinite ako su glupa pitanja,potpuni sam pocetnik u ovoj oblasti...


Naslov: Odg: TP-LINK WA501G - pomoc
Poruka od: Pedja 13.01.2009. 08:48:12
DHCP ukljucujes kada podesis ien opcije Obtain IP addreess automaticaly i Obrain DNS automaticaly...

Sto se tice IP-a, to ti pise u uputstvu koje si dobio uz uredjaj.