https://forum.uzice.net Odštampaj stranicu - Ubiquiti ROCKET

Oreska - Užice

WWW.UZICE.NET - Užičani, hajde da se družimo => Umrežavanje uopšte => Temu započeo: konda 27.04.2013. 11:29:55Naslov: Ubiquiti ROCKET
Poruka od: konda 27.04.2013. 11:29:55
Pozzz
Planiram da kupim Ubiquiti rocket M5, pa me bini činjenica da taj uređaj posjeduje i sma konektor za GPS antenu za prijem GPS takta ( ili za pozicioniranje lokacije gdje se nalazi oprema- neznam ), moje pitanje je čemu taj takt ( ako je takt ) služi na opremi wireless tipa.


Naslov: Odg: Ubiquiti ROCKET
Poruka od: Pedja 30.04.2013. 09:20:38
Ni meni to nikad niej bilo jasno. Razumem potrebu da se zna tačna lokacija uređaja ali pošto je uređaj stacionaran, To je dovoljno jednom izmeriti.

Neka objašnjenja koja sam našao su da sa povezanim GPS-om uređaj sinhronizuje vreme sa njim, što je malo skupo za jedan običan sat :)


Naslov: Odg: Ubiquiti ROCKET
Poruka od: konda 03.05.2013. 22:03:30
Znaš kako, mislim da podelim iskustvo :
radio sam skoro nekakve sisteme napajanja DVB-T predajnika, na predajničkim lokacijama koje su međusobno ulinkovane ( sistem prekinutog kruga ) - nebitno sada , i svi glavni predajnici imaju taj isti interfejs za prijem GPS takta, navodno se isti koristi za sinhronizaciju predajničkih lokacija, kako bi paketi od studija do risivera došli u što realnijem vremenu, i kako jedan predajnik nebi zaostajao za drugim ako je link veza do njega dalja. Obični repetitori i gap fileri nemaju na sebi taj interfejs - a napajaju se signalom sa glavnih predajničkih lokacija. I ja nešto razmišljam da se nešto slično nije primjenilo i u wirelessu jer po specifikacijama sada ubiqiti podržava i preko 300MBs protoka point to point, pa šta ja znam, možda je sve to teorija zavjere itd, hm, mislim međutim,  šta ako , uf Pa đesi sada Tesla ? :icon6: :icon6: :icon6:


Naslov: Odg: Ubiquiti ROCKET
Poruka od: Pedja 07.05.2013. 10:08:43
Wireless je sam po sebi takav da se na njega ne treba oslanjati kada su u pitanju operacije koje su zavisne od preciznog vremena.