https://forum.uzice.net Odštampaj stranicu - wireless netvork problem

Oreska - Užice

WWW.UZICE.NET - Užičani, hajde da se družimo => Umrežavanje uopšte => Temu započeo: brrista 15.10.2012. 21:52:54Naslov: wireless netvork problem
Poruka od: brrista 15.10.2012. 21:52:54
Imam veliki prostor koji treba da pokrijem wireless mrezom. Na jednom spratu je kablovki modem i wireles ruter d-link di-524. Promenjena je antena i stavljena jaca, od 8 dB. Mreza odlicno pokriva stan od 120 m2. Drugi stan je nalazi iznad i deo je odlicno pokriven. Problem mi je jedan racunar koji se nalazi na drugom kraju kuce u odnosu na ruter (sprat iznad i drugi kraj kuce). Tu imam neki usb wireless adapter koji cak i na produznom kablu slabo prima mrezu. Imam tu jos jedan isti ruter (d-link di-524) pa me zanima moze li taj ruter da prima signal sa drugog rutera pa da ga posle preko mreznog kabla da ide u komp. Ne znam ima li uopste taj ruter tu opciju i koja je to opcija uopste.
Druga opcija mi je razvlacenje mreznog kabla ( skoro nemoguce) ili nabavka neke bolje wireless kartice za taj desktop.
Ima li neko resenje ili predlog?
Hvala unapred.


Naslov: Odg: wireless netvork problem
Poruka od: Pedja 16.10.2012. 14:44:04
DI-524 bi trebalo damoye da primi mrežu na wireless i da je prosledi na LAN priključke. Ako s anjim uhvatiš dobar signal to bi ti radilo posao.

Bolja opcija je da od rutera sa donjeg sprava provučeš kabal na sprat i povežeš na taj drugi DI-524 pa da taj drugi ruter reemituje bežično mrežu po gornjem spratu.