https://forum.uzice.net Odštampaj stranicu - FileZilla klijent 3.0.9.1

Oreska - Užice

RAČUNARI, INTERNET, TELEKOMUNIKACIJE i ELEKTRONIKA => Unix => Temu započeo: Rašo 12.04.2008. 17:12:10Naslov: FileZilla klijent 3.0.9.1
Poruka od: Rašo 12.04.2008. 17:12:10
Da bi ste mogli da uspešno kontrolišete vaš sajt, neophodan vam je program za tu namenu. FileZilla predstavlja kvalitetan i jednostavan open source FTP klijent.

Interfejs programa podeljen je u dve grupe i dve podgrupe. U gornjem delu izlistane su dve kolone koje sadrže spisak foldera (levo – folderi na računaru, desno – folderi na serveru), dok se dole nalaze njihovi fajlovi. Može se konstatovati da je interfejs lepo organizovan i u glavnom prozoru su sve osnovne komande: isključivanje sa servera, uključivanje određenih prikaza, rekonekcija na server ukoliko se konekcija izgubi itd.

Pre korišćenja programa može se aktivirati "wizard" za konfigurisanje mreže, u kome možete uneti osnovne informacije vezane za mrežu na svom računaru i potom izvršiti test da bi se utvrdila efikasnost korišćenja programa. Ako je taj posao obavljen, transfer podataka može da počne. Brzina će zavisiti od internet konekcije koju posedujete, ali svakako nema bojazni da će program da uzme koji kilobajt za sebe. Jednostavno rečeno, on prilikom slanja i primanja fajlova maksimalno iskorišćava brzinu Internet konekcije.

Uzevši u obzir da jedan korisnik može kontrolisati više različitih sajtova, logično je da postoji mogućnost pravljenja individualnih konekcija za svaki sajt, svaka sa korisničkim imenom, šifrom i direktorijumom koji će biti otvoren prilikom konektovanja. Ovim je korisnicima više od jedne FTP konekcije znatno olakšan posao, jer je na jedan klik moguće promeniti lokaciju. Kako bi se izbegao neželjeni upad drugih korisnika računara na sajt, moguće je brisati privatne podatke, odnosno istoriju FTP konekcija. U samom programu ponudjen je izbor tri vizuelne teme, a moguće je i selektovati "language". Srpski nećete pronaći, a od bivših Yu jezika, prisutan je samo makedonski.
Postoje verzije i za druge operativne sisteme.http://filezilla-project.org/