https://forum.uzice.net Odštampaj stranicu - Microsoft ima dve nedelje da promeni uslove licenciranja

Oreska - Užice

RAČUNARI, INTERNET, TELEKOMUNIKACIJE i ELEKTRONIKA => Windows => Temu započeo: Pedja 23.03.2005. 12:28:25Naslov: Microsoft ima dve nedelje da promeni uslove licenciranja
Poruka od: Pedja 23.03.2005. 12:28:25
Mikro Vesti, www.mikro.co.yu

Evropska komisija dala Microsoftu rok od dve nedelje
----------------------------------------------------------------------

Evropska komisija odobrila je kompaniji Microsoft rok od dve nedelje za odobravanje povoljnijih uslova licenciranja svojih serverskih proizvoda. U
slučaju da Microsoft to ne uradi, nakon isteka roka kompanija bi mogla da se suoči sa značajnim finansijskim sankcijama.

U svom prošlonedeljnom saopštenju Komisija je navela da nije zadovoljna
uslovima licenciranja komunikacionih protokola koje je Microsoft predložio.
Te uslove bi morale da ispune kompanije koje razvijaju svoje softverske
aplikacije za rad pod Windowsom.  Ukoliko u predviđenom roku od dve nedelje Microsoft ne popravi uslove licenciranja, Komisija će razmotriti dalje korake, uključujući moguću kaznu od pet posto ukupnog dnevnog prihoda kompanije, navodi se u saopštenju Komisije. Prevedeno na jezik brojeva, kazna bi mogla iznositi čak pet miliona dolara dnevno.

Spor Microsofta i Evropske unije traje već godinama. Nakon dugogodišnje
istrage, Evropska komisija je u martu 2004. godine zaključila da je
Microsoft prekršio zakone o konkurenciji na tržištu i zloupotrebio položaj
svog operativnog sistema za PC računare da bi stekao prednost na tržištu
servera i programa za reprodukovanje multimedijskih datoteka. Komisija je propisala kaznu od 497 miliona evra i naredila Microsoftu da objavi podatke o načinu komuniciranja njegovih serverskih proizvoda sa Windowsom, kao i da u roku od 90 dana počne da prodaje verziju Windowsa bez ugrađenog Windows Media Playera. Microsoft se krajem prošle godine žalio prvostepenom sudu Evropske unije, ali je taj sud odbio zahtev za odlaganje izvršenja odluke.

Microsoft je odlučio da se ne žali na odluku prvostepenog suda, a prema
rečima Dirka Delmartina, predstavnika za štampu Microsoftovog ogranku za Evropu, Srednji Istok i Afriku (EMEA), umesto podnošenja žalbe, kompanija će se usredsrediti na saradnju sa Komisijom radi potpune primene donete odluke.

"Objavili smo informacije vezane za licenciranje komunikacionih protokola i dostavili prvu verziju Windowsa bez Media Playera proizvođačima računara", izjavio je Delmartino. Nije sasvim izvesno kako će se zvati ta verzija Windowsa, budući da Evropska komisija nije odobrila prvobitni Microsoftov predlog. Naime, kompanija je predložila ime "Windows sa ograničenim medijskim sposobnostima" (Windows Reduced Media Edition), ali je Komisija to odbila i preporučila ime "Windows XP B" ili "Windows XP N".

Prema rečima Delmartina, Microsoft će nastaviti sa podnoženjem žalbi. Iako se u odluci prvostepenog suda navodi da kompanija nije pružila dovoljno dokaza da bi joj sprovođenje odluke Evropske komisije nanelo ozbiljnu i nepopravljivu štetu, u Microsoftu smatraju da su neki od njihovih argumenata ipak usvojeni.

Po nekim procenama, žalbeni postupak pred evropskim Sudom pravde mogao bi trajati oko pet godina.    

(G.B.)


Naslov: Microsoft ima dve nedelje da promeni uslove licenciranja
Poruka od: hiphop 23.03.2005. 14:43:20
oni i njihove licence....

vote fo' warez   :D  :D  :)  :)