https://forum.uzice.net Odštampaj stranicu - Nosite web i mail čitač sa sobom na USB disku

Oreska - Užice

RAČUNARI, INTERNET, TELEKOMUNIKACIJE i ELEKTRONIKA => Windows => Temu započeo: Pedja 30.09.2004. 15:01:39Naslov: Nosite web i mail čitač sa sobom na USB disku
Poruka od: Pedja 30.09.2004. 15:01:39
Ukoliko koristite Mozilla FieFox (web čitač) i Mozilla Firebird (mail čitač) može vam biti zanimljiva mogućnost da ih instalirate na USB dik (može i fleš memorija) i da ih uvek nosite sa sobom. Kada utaknete dik u bilo koji računar možete da ih korsitite kao da ste na svom računaru.

Na http://johnhaller.com/jh/mozilla/portable_firefox/ ćete naći prilagođene verzije ovih programa spremljene za instalaciju na USB disk.

Za one koji ne koriste ova dva program: trebali bi ste. Oba su besplatni i vrlo moćni (Mozilla je platforma na kojoj je napravljen prvi web čitač Netscape). Po funkcionalnosti su na istom nivou kao Internet Explorer i Outlook Express ali su daleko sigurniji, takoreći potpuno su otporni na zlonamerne napade koji su karakteristični za Mikrosoft.


Naslov: Nosite web i mail čitač sa sobom na USB disku
Poruka od: hiphop 30.09.2004. 17:05:00
...

Mozzila je opasno dobra alatka...Opera je sasvim solidno prati...Kod mene je verzija 1.5 , razmisljam da skidam firefox ali i ovo radi totalno ok...jedino mi se kod mozzile ne svidja sto history stavlja u fajlove nekog internog formata...a opera nema mogucnosti sortiranja history-ja kako bi trebalo...
Mozzilini i Operini mail klijenti su daleko ispred Outlook Expressa po mogucnostima ali mi se cini da su im interfejsi i dalje malo haoticni...pogotovo kod mozzile...

Ova fora sa USB diskom me podseca na onaj programcic Mail Warior koji staje na disketu i sa nje se pokrene ceo mali ali funkcionalni mail klijent. Stvar nije losa samo je relevantna zastupljenost USB externih diskica 8)

Fina stvar u svakom slucaju...da imam USB onda bi stavio ovo pa bi se lepo zakuco u internet caffe dole u holu bioskopa , pa bi mi oni likovi sto rade rekli :'' EEE bato...sta to bodes tamo u taj kompjuter...alo bre...batalices to !!''  :lol:

...


Naslov: Nosite web i mail čitač sa sobom na USB disku
Poruka od: Pedja 30.09.2004. 17:07:58
E da vidis, nije mi palo na pamet to sa internet kafeom... razlikau odnosu na sitne programcice sto je ovo vrlo mocno, i za svakodnevnu upotrebu.