https://forum.uzice.net Odštampaj stranicu - Da li postoji opcija za gostovanje na mrezi -

Oreska - Užice

WWW.UZICE.NET - Užičani, hajde da se družimo => Wireless Užice - Užice bez žice => Temu započeo: hodac 24.02.2008. 21:55:35Naslov: Da li postoji opcija za gostovanje na mrezi -
Poruka od: hodac 24.02.2008. 21:55:35
Upravo sam skenirao , nalazim iz centra uvek 2-3 mreze, jedna je wirles.uzice.net druga je ap crna dama , da li postoji opcija da dobijem neki privremeni nalog treba mi u narednih jedan dan , koliko sam i u uzicu josh , ili generalno opcija za ljude koji su u prolazu samo da se na kratko konektuju na mrezi i etc , u principu nije mi bash frka jer mail citam uglavnom sa fona .

Ali bi bilo lepo jer recimo u americi gde god da ste , skeniranjem nadjete neku slobodnu mrezu .

Poz


Naslov: Odg: Da li postoji opcija za gostovanje na mrezi -
Poruka od: DJ_Uro_UE 24.02.2008. 22:36:47
Sednesh u zicer, popijesh kafu i koristish net :D


Naslov: Odg: Da li postoji opcija za gostovanje na mrezi -
Poruka od: Pedja 25.02.2008. 01:26:58
Nase pristupne tacke su predvidjene za povezivanje korisnika koji imaju fiksne i usmerene antene.

Ne dozvoljavamo povezivanje sa laptopa i drugih mobilnih uredjaja koji imaju ugradjene antene jer oni po pravilu ne mogu da imaju dobar signal a kvalitet veze od polozaja uredjaja. Wireless je takav da ako se na pristupnu tacku zakaci jedan korisnik sa losom vezom, to osete svi ostali korisnici

Za povezivanje mobilnih korisnika je potrebno da se postave drugacije pristupne tacke i da ih ima vise po gradu, a to mnogo kosta.


Naslov: Odg: Da li postoji opcija za gostovanje na mrezi -
Poruka od: hodac 26.02.2008. 21:53:54
Znam , prethodna poruka je iz zicera .Na zalost u uzicu nema vishe hotspotova .


Pedja hocesh da mi objasnish ovo .

Ne dozvoljavamo povezivanje sa laptopa i drugih mobilnih uredjaja koji imaju ugradjene antene jer oni po pravilu ne mogu da imaju dobar signal a kvalitet veze od polozaja uredjaja. Wireless je takav da ako se na pristupnu tacku zakaci jedan korisnik sa losom vezom, to osete svi ostali korisnici .


Ono malo koliko se ja razumem u wirles, svako ko moze da nadje signal taj moze da bude korisnik mreze ako ima dovoljan nivo signala . Ovde se radi preko servera , to jeste pristupnih tachaka , tako da sva komunikacija ide na takav server iliti neshto slichno zvezdastoj topologiji sigurno da od jednog korisnika ne zavisi kvalitet komunikacije . Ono shto znam je da sam u par ruralnih sredina u americi , ali i nemackoj bili udaljeni i po 5-6 milja od ap i imali kvalitet prijema signala od 35 procenata a da smo mogli da se povezemo . Isto tako si mi rekao da u mrezu ne moze da se pristupi bez antene ili kablovski ,a ja sam skeniranjem uspeo da nadjem dovoljno kvalitetan signal koji ne zahteva ovo zbog kvaliteta signala .

Tako da ako ti nije frka da mi malo struchnije ovo objasnish .


Naslov: Odg: Da li postoji opcija za gostovanje na mrezi -
Poruka od: mcusin 26.02.2008. 23:44:24
User koji ima los signal ili koji povremeno ima los signal(izgubljene pakete, previse zahteva za ponovno autentifikovanje) je problem za ap. Npr cisco kojeg ja imam koji moze da radi sa 40 korisnika bez problema kad naidje na takav primer on ga sam iskljuci odbije sa porukom da taj korisnik smeta radu apa.