https://forum.uzice.net Oreska - Užice : Wireless Užice - Užice bez žice - Korisnički nivoi - forum Uzicana - mesta: Uzice, Pozega, Arilje, Ivanjica, Kosjeric, Bajina Basta, Priboj, Prijepolje, Zlatibor - Cajetina, Nova Varos, Sjenica
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?
Oreska - Užice
Prijavite se sa korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
 
ARHIVA
   Početna   Pomoć Pravila Pretraga Kalendar Gallery Contact Prijavljivanje Registracija  
IZBORI: NAJFORUMAŠ I NAJFORUMAŠICA GODINE
AKCIJA: SVI UŽIČANI NA JEDNOM MESTU!
Za užičke nekomercijalne organizacije i ustanove besplatno...
Stranice: [1]
  Štampaj  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Autor Tema: Korisnički nivoi  (Pročitano 5463 puta)
Pedja
urednik
stara kajla
*****
Pol: Muškarac
Ime i prezime:
Peđa Supurović
Mesto: Užice
Lokacija: Crna dama
Država: Srbija
FaceBook: ima
Blog: ima
Horoskop: Strelac
Poruke: 12963WWW
« poslato: 13.08.2006. 15:03:40 »

Nivo: aktivan korisnik
Opis: korisnik koji je aktivan u mrezi (DC, forum, i ispunjava druge obaveze prema mrezi)
Interni servisi: svi su dozvoljeni
Protok u mreži: neogranicen
Internet protok: 24kbps, negarantovan
Dnevno ograničenje: 20 MB
Kratkotrajan internet protok: 40kbps, negarantovan
Trajanje kratkotrajnog protoka: 30 sec.

Nivo: neaktivan korisnik
Opis: korisnik koji je nije aktivan u mrezi (nema ga na DC i forumu)
Interni servisi: ograničeni
Protok u mreži: ogranicen
Internet protok: internet nije dozvoljen osim prsitup sajtu mreže, forumu i sajtu užičkog kraja

Nivo: dužnik
Opis: korisnik koji nije ispunio obaveze prema mreži
Interni servisi: zabranjeni
Protok u mreži: zabranjen
Internet protok: nije dozvoljen

Objašnjenja:

Naša mreža je zamišljena kao zajednica sa ciljem da se članovi upoznaju i komuniciraju između sebe. Od korisnika se očekuje da budu aktivni tako što se pojavljuju na internom DirectConnect (DC) serveru i forumu. Ukoliko korisnik nije aktivan, pretpostavlja je da mrežu koristi samo zbog toga da bi imao besplatan Internet te mu je Internet zbog toga ograničen. Korisnicima koji ne ispunjavaju svoje obaveze prema mreži, potpuno se isključuje pristup Internetu.

Interni servisi su svi oni servisi koje članovi mogu da koriste unutar mreže, bez obzira da li se koriste namenski serveri ili korisnici sami pokrenu te servise.

Protok u mreži je protok između korisnika ili servera u okviru naše mreže. On nije ograničen drugačije, osim tehničkim mogućnostima opreme.

Internet protok je protok koji je korisniku dozvoljen za vezu prema Internetu. Svaki korisnik dobija besplatan pristup Internetu u obimu koji je dovoljan za čet, ICQ, MSN i sličen servise kao i za proveru email-a ili povremen pristup web sajtovima. Korisnici koji ne ispunjavaju obaveze prema mreži ne mogu koristiti Internet.

Dnevno ograničenje je ograničenje downloada sa Interneta u toku jednog dana. Ovo graničenje je uvedeno kako bi se obezbedilo ravnomerno opterećenje Internet linka i ravnopravna mogućnost svim članovima da koriste Internet. Ako korisnik probije dnevno ograničenje, Internet mu neće biti isključen već mu se automatski usporava internet veza na 12 kbps. Ograničenje traje do 01:00 kada se članu ponovo omogućava pristup Internetu brzinom koja odgovara njegovom korisničkom nivou.

Kratkotrajan Internet protok je dozvola korisniku da upotrebi internet vezu većom brzinom od one koja je određena za njegov nivo, ali samo u kratkom vremenskom periodu. Na ovaj način se ubrzava učitavanje web sajtova, ali samo ako korisnik ne downloaduje ništa sa Interneta.

Trajanje kratkotrajnog protoka je vremenski period koliko je korisniku dozvoljeno da upotebi veću brzinu pristupa Internetu. Ovo nije jednokratan period, već će korisniku biti dozvoljena veća brzina svaki put kada povlači nešto sa Interneta, ukoliko ne opterećuje link download-om.

Na primer: ako korisnik otvori neki web sajt, dobiće veću brzinu downloada tako da će stranicu učitati brzo. Dok čita tu stranicu, on ne pravi nikakav protok sa Interneta, tako da kada želi da otvori sledeću, ponovo će mu biti omogućena veća brzina. Međutim, ako korisnik pusti neki download, ili istovremeno otvara više web stranica, onda neće moći da koristi veću brzinu za otvaranje web stranica, već samo onu koja je određena za njegov korisnički nivo. Uopšte, ako korsinik ne pravi konstantan protok veći od 10 kbps smatra se da ne pravi download i biće mu omogućena kratkotrajna veća brzina protoka.


Ove definicije korisničkih nivoa su trenutno važeće. Po potrebi mogu biti promenjene.
« Poslednja izmena: 04.04.2007. 20:46:08 Pedja » Sačuvana

Stranice: [1]
  Štampaj  
 
Prebaci se na:  


Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1 RC3 | SMF © 2001-2006, Lewis Media | Imprint Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
Stranica je napravljena za 0.137 sekundi sa 34 upita. (Pretty URLs adds 0.004s, 2q)