https://forum.uzice.net Odštampaj stranicu - Upala misica

Oreska - Užice

(NE)OBIČNI SVAKODNEVNI ŽIVOT => Zdravlje => Temu započeo: Pedja 10.02.2008. 11:32:12Naslov: Upala misica
Poruka od: Pedja 10.02.2008. 11:32:12
U toku treninga ili jace fizicke aktivnosti dolazi do trosenja i ostecenja misicnog tkiva. To je sasvim normalna pojava, ali je narocito izrazena ako misicini nisu utrenirani. Ostecenaj se brzo popravljaju, a misic time postaje jaci. Redovnim treniranjem, upale u potpunosti izostaju.

Za vreme opterecenja pijte dosta vode, a nakon fizickog opterecenja tretirajte misice toplom vodom prilikom tusairanja ili jos bolje u kadi napunjenoj toplom vodom, povremeno blago istezite misice i drzite ih lagano aktivne kako bi se mlecna kiselina brze oslobadjala.

Napravite pauzu u intenzivnom opterecivanju misica na dan dva, da bi imali dovoljno vremena da se oporave.


Naslov: Odg: Upala misica
Poruka od: klackalica 10.02.2008. 14:33:13
Ako se pretera, pa upala baš bude onako, da čovek ne mož' da se mrdne, pomaže i andol. Pomaže on i kad je upala manja, al ne treba se kljukati bespotrebno.


Naslov: Odg: Upala misica
Poruka od: Pedja 10.02.2008. 15:24:11
Andol, aspirin, ili nesto slicno. To sam zaboravio da pomenem. Ovi lekovi ubrzavaju rad srca pa se mlecna kiselina brze izvlaci iz misica. Nije lose, povremeno, ako se posle duze neaktivnosti nesto ozbiljnije fizicki radi, popiti andol jos dok nje stigao umor. Nekada je to dovoljno da upala misica poptuno izostane.


Naslov: Odg: Upala misica
Poruka od: Kojoks 10.02.2008. 16:18:28
Takodje lezite u krevet i dignite noge u vis dosta pomaze pri upali, nemojte se sledeci dan opterecivati sa treningom, sachekajte da vas upala prodje pa nastavite sa radom, neki kazu da se upala izbija radom, to nije tachno kad se zadobije upala obavezno prekinuti radom dok vas upala ne prodje.


Naslov: Odg: Upala misica
Poruka od: Vlad Dracul 10.02.2008. 16:33:56
Ma malo magnezijuma i kalijuma u vodu koju pijete za vreme treninga sta god to vec bilo i mora malo da boli ali dobro procice :) niko vas ne tera da se ubijate ;) vasa odluka - ovaj savet je inace pre za prevenciju grceva koji kod dougo ne aktivnih misica umeju bas da prave probleme..