https://forum.uzice.net Odštampaj stranicu - Užički čovek - zver

Oreska - Užice

OPŠTE TEME => Životinjski svet => Temu započeo: Rašo 18.06.2007. 09:00:24Naslov: Užički čovek - zver
Poruka od: Rašo 18.06.2007. 09:00:24


   K U R I R (http://www.kurir-info.co.yu/arhiva/2007/jun/18/SR-02-18062007.shtml)

ČOVEK ZVER MUČI ŽIVOTINJE


Neko od meštana naselja Bela Zemlja kod Užica na najmorbidniji način muči pse - vezuje im lance oko tela, zabada eksere u glavu...

UŽICE - Među mirnim meštanima naselja Bela Zemlja kod Užica živi i pravi pravcati manijak, koji na najmorbidniji način muči pse - vezuje im lance oko stomaka, zabada eksere u glavu, tera ih da gutaju sunđer... Užičkom veterinaru Zoranu Mladenoviću trebalo je juče skoro sat vremena da iz kože i živog mesa psa mešanca hirurškim putem odstrani polučeličnu žicu kojom je neko, najverovatnije pre više od mesec dana, vezao psa oko stomaka. Žica stegnuta preko stomaka, kod zadnjih nogu, bila je nesrećnom psu gotovo centimetar urasla u kožu i površinski sloj mišića!
- Pre mesec dana video sam da je pas krvav. Nekako tih dana, tokom noći, čuo sam ga da skiči, ali nisam obratio pažnju. Žica je bila prekrivena dugom dlakom i ništa se nije primećivalo. Sinoć dođe Deni pred mene, leže na leđa, kao da mi nešto pokazuje, ja pogledam, on po stomaku krvav, a iz dlake viri kraj žice... Odmah sam pozvao Veterinarsku stanicu u Užicu, a kad sam ženi koja se javila na telefon opisao šta su uradili psu, ona je počela da plače - ispričao nam je meštanin užičkog naselja Bela Zemlja Velizar Lazić, vlasnik mešanca Denija.

Žica stegnuta oko tela psa napravila je stravične povrede, pa je veterinar Mladenović psu morao da da lokalnu anesteziju i onda da skalpelom seče kožu i površinski sloj mišića kako bi oslobodio četrdesetak centimetara crne žice debele milimetar, dva puta čvrsto obmotane oko stomaka psa i na kraju spojene kleštima. Sama operacija, dok su psa koji je sve vreme zavijao i cvilio držali Velizar i njegov komšija Milosav Knežević, izgledala je jezivo, na stolu je posle operacije ostalo dosta krvi.
      

SUNĐER U CREVIMA

- Nailazili smo i na slučajeve da psima u gradu i okolini ljudi daju komadiće sunđera vezane u nisku kanapom i natopljene pretopom. Kad pas to pojede, osuđen je na laganu smrt, jer sunđer ne može da prođe kroz creva... Sem toga, pse truju i raznim hemijskim sredstvima - ispričao nam je još veterinar Mladenović.
      
   
   

- Pas je čudom preživeo, verovatno i zato što su mu vlasnici zbog druge povrede davali antibiotike. Godinama radim kao veterinar, ali ovako nešto do sada nisam video. Pre nekoliko meseci smo jedva spasli psa čiji vlasnik živi u ovom naselju, nekoliko kilometara dalje. Tom psu neko je probio lobanju sa dva eksera koji su bili zakucani u dasku - rekao nam je Mladenović pošto se propisno namučio dok je iz tela psa odstranio žicu.

Velizar i njegova supruga kažu da ne naslućuju ko je na tako morbidan način osudio njihovog psa na lagano umiranje.

- Sa svim komšijama živimo dobro, ni sa kim nismo u svađi, ni sa kim nemamo problema. Ovo je, međutim, treći put u poslednjih nekoliko meseci da je Deni jedva preživeo. Najpre ga je neko otrovao, i njega i našeg mačka, tada je jedva ostao živ. Posle toga on i kuče jednog od komšija nestali su na sedam dana. Vratili su se krvavih šapa, što znači da ih je neko kolima odvezao ko zna dokle, i oni su se onda vratili. Nekoliko dana kasnije neko je tokom noći prebio komšijsko kuče, koje posle toga tri-četiri dana nije moglo da ustane na noge - kažu Lazići.

U dvorište Lazića posle uspešne operacije stigle su i druge komšije.
- Humanije bi bilo da je onaj koji je ovo uradio uzeo pušku i ubio psa, a ne što ga je ovako osudio na laganu smrt. Sramota - komentarisale su komšije pošto su videle psa sa teškim povredama.

Pola sata posle operacije mešanac Deni uspeo je da stane na svoje noge i da se premesti u hlad.
Lazići će, kako su najavili, ceo slučaj prijaviti policiji i zatražiti da otkrije onoga ili one koji na tako morbidan način muče pse po naselju.

Zoran Šaponjić


Naslov: Odg: Užički čovek - zver
Poruka od: jelenica_ue 18.06.2007. 17:31:50
ja bi njemu zicu oko vrata !

kakav idiot!

mogu da razumem da neko ne voli zivotinje ali da ih ovako muči ... pa ne smem ni da napišem šta bi ja njemu uradila!


Naslov: Odg: Užički čovek - zver
Poruka od: jolly_ue 18.06.2007. 18:47:31
Nabiti ga na kolac...cupati nokte...kosu...ceprkati po unutrasnjim organima...testerisati mu kosti...i na kraju ga iseckati motornom testerom...


Naslov: Odg: Užički čovek - zver
Poruka od: Bili 18.06.2007. 19:03:30
Ko god da je,  definitivno nije normalan.
Takve ljude treba ako je ikako moguce pronaci i smestiti u neku ustanovu na lecenje, ko zna sta im sledece moze pasti na pamet ...
 >:(


Naslov: Odg: Užički čovek - zver
Poruka od: Sophistifunk 18.06.2007. 20:32:31
kakav kralj


Naslov: Odg: Užički čovek - zver
Poruka od: knezofil 18.06.2007. 21:08:10
jel ono skoro neko u srbiji prvi put osudjen za, mucenje psa? Cini mi se vezao ga je za kola i vukao, na kraju ubio. Ali mislim da je kazna bila uslovna,  na 6 meseci.


Naslov: Odg: Užički čovek - zver
Poruka od: velika 06.07.2007. 19:39:24
Monstrumi su medju nama, definitivno!
Daj, neka neko otkrije identitet osobe! Necu mu nista, samo da znam... :icon34:


Naslov: Odg: Užički čovek - zver
Poruka od: maruska 22.08.2007. 00:51:33
Sta reci sem JADNO i BEDNO.