prvo, pas nije kriv sto je gladan on mora naci negde da jede,
Naravno danije kriv, ali nisu ni krivi ljudi koje ti psi napadaju. Kad amora da se bira koga zastititi, psi su ti koji ce da stradaju. To je realnost koju treba prihvatiti.
drugo da je nas grad cist oni ne bi imali sta da razvlace,
Psi izvlace djubre iz kontejnera i razvlace ga. Mozes predloziti Opstini da nabavi neke nove kontejnere iz kojih pri ne mogu da izvlace djubre. Problem je sto ti kontejneri kostaju i tesko da ce opstina njiam dati prioritet, ako vec moze jednim udarcem da resi oba problema tako sto ce da ukloni pse.
trece mnogo njih kaze da voli zivotinje ali niko nece da se mrdne da nesto pomogne, ja sam milion puta apelovala i pozivala i vukla ljude za rukav( mali je broj onih koji zaista zele da pomognu i sami udomljavamo pse koliko god mozemo) organizaciju ne mogu da napravim jer imam samo nekoliko ljudi koji hoce da se zaloze za pomoc.
To ti je glavni problem. Ljudi nisu zainteresovani i zadovoljni su time da sinteri budu konacno resenje za pse lutalice. Ti si u ogromnoj manjini i nista ne mozes da postignes, narocito ne larmanjem. Energiju treba dausmeris na to da udomis koliko kerova mozes i da animiras druge gradjane da ti se pridruze, a to se ne radi tako sto ces da napadas sintere kad god ih vidis da rade svoj posao nego aktivnoscu preko gradskih medija, ukljucujuci i ovaj forum.