Evo me malo sa Ubuntua. Samo dobre vesti. Mislim da su uradili dobar posao. Za instalaciju je potrebno oko 6,2 GB. Sa OS-om su stigli skoro svi bitni programi: Open office, Gimp, Firefox, Mail program, Gaim messenger, dva editora fotografija, plejeri, itd.
Ubuntu je odmah identifikovao wireless mrežu i klikom na Firefox pravac internet.
Umesto da skupljam kodeke za njegove plejere, instalirao sam najbolji plejer VLC i tako bez jednog učitanog kodeka kompletna multimedija sa mog računara je radila besprekorno.
Preuzeo sam srpsku podršku za Ubuntu, a uz to stigla je za ostale programe koji su stigli sa OS-om : Gimp, Open Office, Gaim...
Ubuntu poseduje program za narezivanje koji nisam probao, već sam instlirao Nero Linux koji je trial, pa sam morao da ga obradujem malim dodatkom.
Gaim messenger je sam pronašao moje MSN i Yahoo kontakte. Radi identično kao Miranda i Trilian, Jovana može da posvedoči.
Dva integrisana programa su bez problema prepoznala foto-aparat i multifunkcijski uredjaj.
Za mrežni klijent pronašao sam kao najbolje rešenje LinuxDC++, koji izgleda gotovo identično kao Apex.
Preporučujem da probate.