Oduševile su me slike sa stonog kalendara za 2007. "Dunav osiguranja" iz Užica. I inače jako volim slike starog Užica, ali ne baš one prastare, već recimo od 60-tih godina naovamo, jer pre toga Užice je imalo samo nekoliko kuća, Prvu osnovnu školu i Gimnaziju (da ne kažem - izgledalo je kao selendra). Dakle, slike sam skenirao sa kalendara, ako ih neko ima u kvalitetnijem obliku/rezoluciji bilo bi mi drago da ih podeli sa mnom (nek mi se javi na pvt). Izvinjavam se ako je ovo neko već postovao na nekoj drugoj temi, ali mislim da nije.
Blok Lipa (aj čik neka neko nađe Beli dvor, Crnu damu i ostalo!)
Ovo bez potpisa niko ne bi prepoznao...
Krčagovo. Samo kasarna i bolnica. I "bulevar"
Zahvaljujući ovoj slici jasno je zašto se "Kula" zove upravo tako. Prosto neverovatno da je slika u boji.
Nedostaje li vam? Meni da, koliko god da me asociralo samo na neko plaćanje i globu (u Poštu sam uvek išao samo po nekom zlu).
Obratite pažnju na "Turist". Fali mu sprat. I ovde je neverovatno da je slika u boji.
A vidi ovde... Nema Bloka Zlatibor. A na mestu "Sivonje" - zelena pijaca. Mora se priznati da je "kompleks Trg partizana sa pratećim poslovno-društveno-rezidencijalnim objektima" tih godina izgledao kao da je prenet iz Čikaga, u najmanju ruku.
Još jedna mnogo moćna slika u boji. Na sred Trga mesta za parkiranje kol'ko 'oćeš! Доуз вр д дејз! A pazi drvljad pred Bioskopom, tek posađena. A sad krošnje do pola Trga...
Snimak iz vazduha iz malo neuobičajenog ugla. Sigurno snimljeno pre 1970., s obzirom da nema Bloka Zlatibor ni u nagoveštaju.
Sav sam se raspilavio postavljajući ove slike i ponovo ih studirajući. Uvek mi se "budi tuga" kad ih gledam, a ne znam zašto, baš bih mog'o zaplakati.