Skokovi sa starog Železničkog mosta u Užicu
Trijumf Užičana
Užička lasta je ovogodišnji pobednik
Užice - Na tradicionalnim 15. skokovima u vodu sa starog Želežničkog mosta, održanim u subotu, trijumfovali su Užičani. Prvo mesto, sa maksimalnih 60 bodova, pripalo je Stanku Ćosiću, drugo Borku Miladinoviću, koji je dobio tri boda manje, a trećeplasirani je takođe Užičanin Marko Veljković, čije je skokove stručni žiri ocenio sa 56,5 bodova.
U skokovima "lasta" i "prelom" u reku Đetinju, sa mosta visine 16 metara, takmičilo se 28 skakača iz Užica, Kragujevca, Prijepolja, Sombora, Novog Sada, Crvenke, Tutina, Podgorice, Kolašina i Zenice. Skokovi se boduju za Kup Srbije, a nakon Užica slede takmičenja u Prijepolju, Kladovu, Novom Pazaru, Kragujevcu, Novom Sadu. Finalno takmičenje će se održati 2. avgusta u Beogradu.
- Konačno sam pobedio u svom gradu i dobro počeo sezonu. Pobedio sam i u Beogradu, ali ova pobeda pred užičkom publikom i u jakoj konkurenciji mnogo mi je draža, rekao je Stanko Ćosić.
Takmičenje je pratilo nekoliko hiljada Užičana i gostiju iz okolnih gradova. U okviru ove sportsko-zabavne manifestacije, nakon takmičenja i revijalnih skokova, održano je finale gradskog turnira u vaterpolu. Prvo mesto pripalo je timu "Urban plato", koji je savladao "Ajkule sa Đetinje", treće mesto ekipi "Santa Marija-Neno gas", a četvrto "Ercovima". N. Kovačević
http://danas.co.yu/20060724/dezurna1.html