http://www.24sata.co.yu/sport.php?id=12898Miloš na korak od Formule 1
Realno ne zaostajem mnogo i spadam u red favorita za šampionat...
Miloš Pavlović, naš najbolji automobilista i vozač „Drako Rejsing tima”, obradovao je Srbiju pobedom na Velikoj nagradi Belgije u šampionatu Formule Reno. U takmičenju iz kojeg oni koji vrede idu u Formulu 1, Miloš zauzima četvrto mesto u generalnom plasmanu sa šest bodova zaostatka za prvoplasiranim Portugalcem Alvarom Parenteom (Tek 1 Rejsing).
KONCENTRISAN - Ispred Pavlovića su i Britanac Ben Henli (Prema Pauertim) i Nemac Sebastijan Vetel (Karlin Motorsport), s pet, osnosno dva boda prednosti, a do kraja šampionata preostale su trke u Velikoj Britaniji (Donington), Francuskoj (Manji Kur), Portugalu (Estoril) i Španiji (Barselona). Dakle, posle prve pobede u karijeri u Formuli Reno, prvo mesto u generalnom plasmanu više nije samo san.
- Realno ne zaostajem mnogo i spadam u red favorita za šampionat. Dugo sam čekao na trijumf i osećaj je fantastičan. Sad se nadam da ću nastaviti u istom ritmu i ono obećavam da ću na sledećoj trci, u Engleskoj, dati sve od sebe da ponovim rezultat iz Belgije - priča Miloš.
Do pobede u Spa Frankošampu naš 24-godišnji automobilista nije stigao lako. Malo šta je ukazivalo da je njegov bolid spreman za vrhunsku trku.
- Bilo je previše problema. Gubili smo vreme tamo gde nije trebalo i kad su u timu odlučili da ispoštuju moju molbu da zamene motor u bolidu, situacija se potpuno promenila. I posle je bilo problema s proklizavanjem, jedva sam uspevao da odbijem Henlijeve napade, ali sam na kraju ipak slavio, dok je on kroz cilj prošao kao drugi - kaže Pavlović.
Sad nam je svima u glavi samo jedno pitanje - da li je vreme da se u Formuli 1 nađe i jedan Srbin? Zna se da je na putu do „najbržeg cirkusa na svetu" aktuelan i problem finansija, sponzorstva...
- Ne mogu sada da razmišljam o Formuli 1, kad učestvujem u takmičenju koje još traje i u kojem mogu da ostvarim dobar plasman. Koncentrisan sam na sledeću trku, sledeću krivinu, na pobede u Formuli Reno. Tu želim da budem najbolji, a onda ćemo videti šta dalje - zaključio je Miloš Pavlović.
V. Jovanović