ovako povezo sam moj racunar sa bratovim, i do nedavno je radilo sve kako treba.. al odjednom ne znam zasto, je sve puklo.
Podesio sam kod mene ip 192.168.0.1 odnosno kod njega 192.168.0.2 i sherovo konekciju, ping radi ok..
problem je u sledecem, oko sherovanja podataka, kad odem na view work group computers vidim samo 1 ikonu koju predstavlja njegv racunar, i kad probam da udjem u nju izbaci mi prosor u fazonu ne dozovljen pristup
citao sam po neki mforumima da u adm.tools pa u local sec. set. izbrishem gost iz deny access to this computer..
al nishta ne vredi 0.o .. no to je manja briga.
drugi veci problem, razlog zbog kog i mrezim ova dva racunara je sherovanje internet konekcije..
uradim isto sve kako treba,
i drugi racunar vidi konekciju koja i radi, ali problem je u tome da cim aktiviram konekciju za drugi racunar, odma se internet zaglupi kao da nesto vuce punom brzinom, iako je SAMO konekcija, dakle nikakav dl niti surf nbisu aktivni.. isto se internet ponasa i na drugo mracunaru.. zagusen skroz.
tako isto i na onom drugom, na glavnm nista nije aktivno sem konekcije, ali internet jedva dishe jedva otvara stranice..
cim diskonektujem lan konekciju internet opet proradi odnosno radi normalno.. sta li bi tu moglo da bude?