http://www.pressonline.co.yu/vest.jsp?id=3364603.04.2008, UŽICE
Izvor: PRESS
PREGAZIO DVE DEVOJČICE!
Borko B. (22) iz Užica pregazio je svojim „sitroen saksom" dve devojčice u centru Užica! Nesreća se dogodila u ulici Nikole Pašića, kada je Borko u punoj brzini naleteo na K. K. (10) i V. M. (10), koje su pretrčavale ulicu van pešačkog prelaza. K. K. zadobila je teške povrede, dok je V. M. lakše povređena i posle pregleda u bolnici puštena je na kućno lečenje.
Teška saobraćajna nesreća dogodila se u sredu po podne u centru Užica. Očevici kažu da se „sitroen" kretao velikom brzinom kada je naleteo na devojčice koje su se vraćale iz škole.
- Na ulici je bila velika gužva. Bilo je dosta parkiranih automobila, koji su bili pola na trotoaru, pola na ulici. Mladić je verovatno pokušao da zaobiđe parkirana vozila i dodao je gas. Devojčice su u tom trenutku izletele ispred njega i on ih je udario. Odjednom sam čula škripu kočnica, a onda i vrisak dece! Bilo je strašno, još uvek ne mogu da verujem šta se dogodilo. Žao mi je devojčica, ali i mladića koji je vozio, jer je posle sudara bio u šoku. Devojčice su ležale na putu i plakale. Hitna pomoć je brzo došla. Uz pomoć doktorke, povređene devojčice su nekako ušle u sanitetsko vozilo - kaže za Press radnica iz obližnje prodavnice, i dodaje:
- Nekoliko minuta posle nesreće, dok je devojčicama ukazivana pomoć, sva nepropisno parkirana vozila nestala su, samo da ih policija ne bi tu zatekla! Eto, takav smo mi narod.
Drugi svedok takođe kaže da se čula škripa kočnica, potom tup udarac, a onda je video kako je jedna devojčica od siline udarca odbačena nekoliko metara.
- Mislim da devojčice i vozač „sitroena" u tom momentu nisu znali šta se dogodilo! Prolaznici su se brzo okupili kako bi pomogli povređenoj deci. Kada sam video da su ustale, bilo mi je mnogo lakše - kaže svedok.
U užičkoj bolnici kažu da je K. K., koja je učenica trećeg razreda Osnovne škole „Dušan Jerković", zadobila prelom leve ruke, trenutno je na odeljenju dečje hirurgije i u dobrom je zdravstvenom stanju. Druga devojčica je nakon lekarskog pregleda i ukazane pomoći juče ujutro otpuštena kući. Protiv Borka B. policija je podnela krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.
Inače, ulica Nikole Pašića nalazi se u blizini jedne osnovne i četiri srednje škole. Prilično je uska za veliki broj vozila koja tuda prolaze.
- Zbog velikog broja prodavnica, preduzeća i kafića u ovoj ulici vozači parkiraju svoja vozila na kolovozu, pa je saobraćaj otežan i nepregledan. Bilo je pitanje dana kada će se dogoditi neka tragedija! Ovde je svakog dana haotično stanje. Nadamo se da će gradska vlada preduzeti nešto kako bi se sprečile nesreće - pričaju stanari zgrada u ovoj ulici. U Direkciji grada kažu da već postoji plan proširenja ulice za još jednu traku, jer ona predstavlja usko grlo u saobraćaju.
Z. GLIGORIJEVIĆ