Eh ovako novi sam u podruciju mikrotika
citao sam pomalo o mikrotiku al ipak je bolje da predstavim svoj problem
Naime rijec je o internet klubu koji je poprilicno opterecen sa jednom adsl konekcijom pa sam zelio da pustim 2-3 linije odjednom.
Ima 11 racunara, ali problem je sto su mi linije u poprilicno nepristupacnom mjesto. Tj u kancelariji su.
Dakle imam aktivne linije .... imam 2 modema ... i 3 mrezne kartice. I instaliran mikrotik i spojene mrezne kartice.
Mrezne kartice preko kojih sam mislio da dovedem konekciju su nazvane adsl-1 i adsl-2 a mrezna s koje mislim da saljem signal klijentima preko huba je nazvana lan. IP adrese racunara su staticne i krecu se u rasponu 10.0.0.11 do 10.0.0.21 u sebnetu 255.255.255.0 Trenutni gateway je modem. 10.0.0.138. Drugi modem cu staviti 10.0.0.139. Eh sada .... trebao bih da prebacim konekciju sto bezbolnije. Dakle, da sve ispodesavam i da samo gore prikopcam i da palim da pravim sto manji zastoj.
Dakle 4 racunara da koriste jednu liniju a ostalih 7 drugu ....ili ako bar preporucujete na osnovu potrosnje da automatski dodjeljuje odredjeni protok odredjenom racunaru da bi svi bili poprilicno jednaki.
Dakle kako sta ... Pocetnik sam shvatite me
Hvala unaprijed na odgovoru