Bolje je kada nam je ulica zakrčena zbog ovakve manifestacije nego zbog štrajka! Ali, bilo je ljudi koji nisu obavešteni o ovoj manifestaciji i pitali su se šta je ovo: mladi na ulici, pištaljke, policija... nažalost prva pomisao je bila da su demonstracije neke vrste. To mnogo govori o našem stanju duha (ali nema ko time da se bavi!)
Delujemo kao džangrizala zato što nismo daleko ni od štrajkova ni od demonstracija, zato što smo na ivici nerava, zato što ne vidimo svetlo koje naši ministri (kao) vide i zato što smo otupeli za lepotu, za mladost, za igru, za sunce, za miris, za smeh, ...a ne zato što smo sami po sebi džangrizavi.
S druge strane falilo je nešto(?) u svemu ovome da bude lepo: sigurno zvuk, možda širina (stešnjeno u okvire susednih terasa), možda malo više muzike pre i posle kadrila, možda malo poleta ...ne znam, ali falilo mi je nešto! Možda je to nešto i u mojoj glavi, gledala sam iz potrebe da vidim nešto lepo, poletno, veselo, da me zapahne duh mladosti, vedrine...a to nisam osetila, i zato sam otišla sa tim osećajem da je nešto falilo ?! U svakom slučaju pozdravljam napor i trud dece i profesora