ako ti nije tesko podesi ga ispocetka.
znaci odradis sve, dodelis imena interfejsima, ip adrese pa posle toga ovu naredbu da dodas pppoe:
/interface pppoe-client add name=pppoe user=korisnickoime password=lozinka use-peer-dns=yes disabled=no
Dodaj i DNS Servere od provajdera u IP->DNS
onda kliknes dva puta na pppoe, pod general opcijom postavi interface na koji ti je prikljucen adsl modem, ether1 ili wan
kod dial out opcije stikliras add default route
posle toga klikni na IP pa FIREWALL onda na karticu NAT pa na plus...
general -> chain sam postavi na srcnat
outinterface postavi na pppoe
action postavi na masquerade
ako hoces dodaj poll sa adresama i dhcp server da automatski dodeljuje adrese ili sta tivec treba iza mikrotika.
i sljakace.
pisem ovaqko kasno, sada sam se iz grada vratio, a nisam auto mogao da upalim
mislim sta reci zastava. a jos malo treba da se radi
pozz ako te jos nesto interesuje pisi.
Druze, hvala ti najlepse na odgovoru.
Odradicu kao sto si rekao sve iz pocetka mada mi je skakljivo malo da to radim preko dana jer imam prikacena 3-4 korisnika (drugari sto delimo ADSL) pa moram nocu ali kao sto rekoh posto sam radio po uputstvu sa ovog sajta odradicu sve po uputstvu samo cu da stavim staticku adresu za WAN interface a ne DHCP client (kao u uputstvu) i naravno komanda
/ip firewall nat add chain=srcnat action=masquerade out-interface=wan
samo sto interface vise nije WAN nego pppoe?
Izvini sto te mozda smaram nekim, za tebe glupim pitanjima, ali sve ovo sto radim je iz razloga sto sam sa bratom i dva drugara uzeo ADSL i hteli smo da ga izdelimo da bi nam bilo jeftinije ali od pocetka Huawei HG520c je poceo da zeza - morao da se resetuje svaka 3 sata inace imamo konekciju od 0.5mb/s pa smo nakon trazenja resenja po netu nasli uzice.net i cela ideja nam se poprilicno prisvidjala pa smo dosli na ideju da uradimo nesto slicno a za to je naravno potreban MT koji sam morao naprasno za 3-4 dana da naucim, tako da sad znam sve sto se tice osnovnog deljenja ali sve ostalo je experimentisanje (kao ovo sada), pa mi pomoc sa strane mnogo znaci jer svaki poduhvat koji uzmem da odradim po uputstvu sa neta mi oduzme 1-2 dana zbog neke sitnice pa mi ova pomoc mnogo znaci. Trenutno mi sve radi hotspot, prijavljivanje korisnika, regulacija brzine, ama bas sve (da kucnem u drvo) ali treba mi vise od toga jer ne planiram da ovde stanem sa ovom pricom (videces o cemu je rec ako proradi ovaj pppoe - dacu ti adresu) ali u Paracinu trenutno ne postoji covek koji se razume u MT 10 deo onoga sto si mi ti objasnio u nekoliko recenica. Amos homemade antena, na 10m od zemlje mi je vezana sa o.5m kabla za TP Link ruter (TL-WA501G) a on, u bridge modu, mreznim kablom vezan za PII (500MHz, 128MB RAM, 6GB HDD...) koji glumi MT i to ima domet signala 2Km (toliko sam izmerio a ima i vise) i sve to radi bez problema. Ostavio sam link od 512/64 ko hoce besplatno da se konektuje (15min uz 60min pauze) i opet kazem sve radi savrseno.
E sad, imao si za citanje malo vise nego sto je trebalo, ali samo hocu da ti kazem koliko sam zahvalan za pomoc jer kao sto vidis sve radim sam i svaka mi je pomoc dobrodosla zato hvala jos jednom i tebi i svim ljudima na odgovoru.