Kako je sve ovo j a d n o !!!
Moja kći je došla iz Beograda povratnom kartom Junjević prevoz. U Beogradu je dobila informaciju na BAS-u da ima povratak iz Užica u nedelju u 15:45.
U nedelju oko 12 sati pozovemo broj 031 524518 i javi se gospođa koja kaže: Janjušević prevoz samo u 12:15 ima polazak za Beograd. Sva besna, pozovem 031 521765 ova gospođa kaže: Janjušević prevoz ima polazak u 15:45.
Dođemo na stanicu i javimo se na šalter gde je istaknut natpis Zlatan Raizen. Pitam da li se overava povratna karta Janjušević Prevoz. Kaže da ne treba, idite na šalter Gaga i kupite peronsku kartu (?!).
Odemo tamo, kupimo 2 peronske po 50.00 dinara. Pokažemo službeniku na izlazu na peron, a on kaže: Uz kartu Janjušević prevoz niste trebali da kupujete peronsku, sa njima imamo ugovor....
E, sada vi meni recite ko je ovde lud, a ko zbunjen.!!!
A, nekada...kada sam ja bila student nije se znalo da li je lepše bilo putovati "Raketom" , autobusi kao lađe, pa ti lepo kada izađeš u Beogradu iz tog autobusa, ponosiš se u odnosu na većinu krševa iz drugih gradova...ili poslovnim vozom sa belim naslonima za glavu, stjuardesom koja služi bombone....najava svake sledeće stanice na razglas voza, pozdrav putnicima koji izlaze itd...itd...i kao student iz obične porodice mogao si da se osećaš kao ljudsko biće...
Srećom, moja kćerka ne zna kako je bilo nekada, njena pamćenja sežu od ratova, bombardovanja, bombona i čokolade iz kućne radinosti, školske užine koju mama pripremi u kesicu, jer nema šta da se kupi...tako da njoj možda sve ovo i nije tako strašno ...(?!?)
Ko je ovde lud, a ko zbunjen ?!?
Da li je lek da zaboravim ja kako je bilo, ili da zaboravi ona ?!?
Ne, nije !!! Problem je što ne valja danas, pa ništa nema ni od mojih ni od njenih sećanja !
Ne valja danas, kakva god bila sećanja !!!