Prti bee gee
provereni korisnici
piskaralo

Pol: 
Ime i prezime: Jelena Nikolić
Mesto: Užice
Horoskop: Rak
I miss you...
|
 |
« poslato: 06.07.2005. 19:38:56 » |
|
Evo jedne pesme iz osnovne skole,napisala sam je jer sam skontala da je ostalo jos godinu dana do rastanka i nisam slutila koliko ce mi nedostajati osnovna skola i moje staro odeljenje :cry: :cry: :cry:
Jelena Nikolic,VIIa Škola(,,Nada Matić’’)
Škola je sve što nam u životu treba, Ona je nas ponos i naš dar sa neba. U školi učimo,u školi se družimo, U školi smo dobri,ali se mešusobno tužimo. Tužibaba ima svuda:čim nešto vide,odmah tuže, I đaci nipošto ne vole da se sa njima druže. Neki dečaci su mnogo dobri,drugi se ipak tuku, A devojčice se još uvek vrišteći za kosu vuku. Nastavnici dobri,pomalo strogi i ljuti, Pred njima đak ne sme da pisne i stalno ćuti. Uče nas svemu,pomažu i savetuju nas, Kad nešto ne znaš,od nastavnika naučiš začas. Dežurni ’vamo,dežurni tamo,on je i levo,desno i dole, Dežurnog od sve te vike glava i noge zabole. Donosi kredu,obaveštenje čita i uvek žuri, Kao da mu je neko za petama i uvek ga juri. Škola je spolja izbombardovana markerima, A unutra kol’ko hoćeš potpisa:Ana,Mina,Dima... Stolice razvaljene,ispisani stolovi i tako dalje, A nove stolove nekoliko puta uzalud ,,Unicef’’ šalje. Divljaka ima u našoj školi sa svih strana, A jadnim,nedužnim đacima sad ne služi odbrana. Neko bi rekao:,,Ovo je luda škola,šta drugo da se kaže, Ovde izgleda ni ludnica ne pomaže!’’ Dobri smo mi đaci,svako u svoje mesto i vreme, Alć ipak kad nešto ne znamo uvek menjamo teme. Roditeljski sastanci najgore su kazne za nas, Kad se roditelji vrate kući,u opravdanjima je spas. ,,Nema ni trunke vaspitanja,samo psovke i priča, Kad sam ja bio mali,mene su tukli deda i čiča!’’ Priča mi tata,uzalud viče,k’o ris je besan,izvlači prut, A jadna mama jeca i priča:,,Nemoj biti na dete ljut!’’ Ekskurzija dolazi,a vreme prolazi,spremaju se svi, Mi ćemo sada po nestašluku i svađi biti prvi. Vika i buka,lomljenje stvari,buđenje i nevina lica, Kao i uvek,sada će biti kriva nastavnica. Nestašni smo svi,dobrica nema, Jedino je statua nade Matić mirna i drema.
|