http://www.glas-javnosti.co.yu/danas/srpski/RG06072202.shtmlU Užicu u subotu održano takmičenje u skokovima sa starog železničkog mosta
Stankova spektakularna "lasta"
UŽICE- Četrdesetogodišnji Stanko Ćosić iz Užica pobednik je petnaestog po redu takmičenja u skokovima sa starog železničkog mosta, koje je u subotu održano u Užicu.
Ćosić je od maksimalnih 60, od stručnog žirija dobio 57 bodova, a drugoplasirani Borko Miladinović i Marko Veljković, Užičani, takođe, osvojili su po 56,5 poena.
U takmičenju koje se boduje za Kup Srbije učestvovalo je 28 takmičara iz Užica, Kragujevca, Prijepolja, Sombora, Novog Sada, Crvenke, Tutina, Podgorice, Kolašina i Zenice koji su svoje umeće pokazali skokovima sa platforme, odnosno konstrukcije starog železničkog mosta, 16 metara iznad Đetinje.
Bodovani su skokovi "prelom" i "lasta", a spektakl na užičkoj plaži koja se nalazi bezmalo u samom centru grada, pratilo je nekoliko hiljada Užičana i gostiju iz okolnih gradova.
- Pobedio sam konačno u svom gradu i dobro otpočeo sezonu. Trijumfovao sam i u Beogradu, ali ova pobeda pred užičkom publikom i u ovako jakoj konkurenciji, daleko mi je draža - izjavio je novinarima posle proglašenja pobednika Stanko Ćosić.
Na ovogodišnjem takmičenju u skokovima, po prvi put od kako se organizuje u Užicu, nije učestvovao Užičanin Branko Bogićević, koji je na dosadašnjih 14 takmičenja pobedio čak 12 puta. Bogićević je ovog puta bio u sudijskom timu.
Posle skokova, popodnevni spektakl na plaži upotpunjen je završnicom turnira u vaterpolu, koji je održan na posebnom delu plaže. Finale je pratilo više od 500 gledalaca, u fantastičnoj atmosferi, a prvo mesto osvojila je ekipa "Urban plato" koja je u finalu pobedila "Ajkule sa Đetinje". Treće mesto pripalo je ekipi "Santa Marija - Neno gas", a četvrto "Ercovima".
Z. Šaponjić