hm. daffy, donekle si u pravu, ali se ne slazemo bas potpuno...
ima i slucajeva gde su deca umirala za kompom, od preteranog sedenja.. to su oni extremi od po 20h non stop igranja.. cini mi se u kini..
chat spaja ljude sirom sveta, pomaze u ucenju jezika, postajete vise komunikativni - sve je to tacno, ali samo u virtuelnom svetu. Suvise vremena provedenog na chatu zaista coveka cini asocijalnim.
Uopste, igranje igara all day long cini coveka asocijalnim.
E sad, mozes ti reci da ja lupetam, ali sve sto rekoh je moj slucaj.
Nazalost. Bio sam sasvim drugacija osoba do pre 3-4 godine, dok sam provodio za kompom po 2-3 sata. Ali zadnjih godina to se svelo na 6-7h najmanje. Najgore od svega je sto ne mogu da iskuliram komp jedan dan, vec moram da sednem za njega, makar samo pustio winamp ili se igrao u photoshopu. A vec kad sednem za neki mmorpg (pretezno GW), onda ne umem da ustanem. Zadnjih 10 dana igram po 15h GW. Znam da sve to nije normalno, znam da gresim, ali jednostavno ne mogu da ne radim tako.
E sad se vracamo na onu pricu o klinici za odvikavanje. To jeste obicno uzimanje para, jer lakse je zabraniti deci da sednu za komp (u krajnjem slucaju i prodati ga), nego davati pare za kliniku.. Naravno ako su deca mala
A ako imaju 20+ kao ja, onda pravac klinika i lepa bela kosulja