Na sledeće izbore ću uredno izaći, kao i uvek, jer to shvatam kao obavezu odgovornog i ozboljnog čoveka da koristi svoje pravo da bira vlast. Kako sam sve svoje obaveze uvek uredno izvršavala, tako će biti i ovog puta. E, sada, koga bih to birala ?
One što su mi obećali da će biti bolje, oni što kažu da Srbiji trebaju mladi i školovani ljudi koji ne treba da idu u unostranstvo, te da je investicija u znanje jedina prava, te da se nisam za dž. zadužila do balčaka školujući te nove akademske građane koji ovoj državi sada sa diplomama više ne trebaju, a ja čekam da mi isključe struju, telefon, kablovsku, jer ne mogu da se iščupam iz dugova, a oni nemaju posao.? Za iste te koji svaki dan prete otkazima i nama što nešto radimo, a opravdanje za sve je svetska ekonmska kriza? Za te iste što se šetaju iz jednog u drugo JP sa milionskim otpremninama (što na lokalnom što na republičkom nivou) i koje obrazlažu čistim zakonskim sredstvima ? Za te iste koji gaje, a onda kao hapse, kojekakve mafije (drumske, zdravstvene, farnaceutske, švercerske, sportske, građevinske, index, ...ko će ih pobrojati) sa milionskim krađama, jedne zatvaraju, druge puštaju...elem, pare se niotkud ne vraćaju!
Možda za ove što su se vratili na velika vrata i u velikom stilu? Prebogati, silni, bahati! Sve im je zaboravljeno, ugledni bizmiseni koji se drže one izreke da tri puta izgovorena laž postaje istina? U međuvremenu pokupovali diplome na "sega-megama" i sada veliki, pametni, važni, plaćeni !?
Ili za ove rascepljene što još ne znaju ko kome šta dođe, ko je kome otac, a ko kome kum?
Ili ove šifrovane što nikako da siđu sa vlasti nego kao pijavice nađu za koga da se zalepe i parazitiraju na njemu dok ga ne urnišu, a onda pređu na drugog i sve ispočetka ? Ali oni ne bi mogli ništa da ih veliki ne drže u zagrljaju i da im ne dozvoljavaju da rade kojekakve eksperimente sa pojedinim važnim sistemima i državom u celini. Sve ekspertski !
Ili ove što se kao bore za narod, za poštenje, protiv kriminala, a nikako da saznamo od čega oni žive ako nikada nisu bili u radnom odnosu posle silaska sa vlasti kao prvog radnog mesta.
Šestih nema! Dakle, precrtaću listić, prežvrljati ga, ocrniti ga i baciti u kutiju, kao što bacam stare, pročitane novine, jer ne znam šta bih s njima. Žalosno !